ANI cere Parchetului să îl cerceteze pe deputatul PDL, Mircea Marin, pentru fals în declaraţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În imagine deputatul PDL Mircea Marin
În imagine deputatul PDL Mircea Marin

Agenţia Naţională pentru Integritate (ANI) a sesizat Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru a declanşa cercetarea în cazul deputatul PDL Mircea Marin, pentru fals în declaraţii.

ANI informează, printr-un comunicat, că deputatul Mircea Marin a menţionat date eronate în legătură cu bunurile sale. Astfel, el a scris în declaraţia de avere nr. 54/211 din 11.06.2009 că ar avea un teren agricol cu o suprafaţă de 500 de metri pătraţi mai mică, decât era în realitate.

Potrivit ANI, deputatul Mircea Marin a fost înştiinţat în 2 noiembrie 2009, prin mandat poştal în legătură cu verificările efectuate în cazul lui, confirmarea de primire avand ca data 4 noiembrie.

"Deoarece aspectele prezentate constituie indicii temeinice privind săvârşirea de către Mircea Marin a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută şi pedepsită de art. 292, Cod Penal, asupra căreia doar organele judiciare au competenţa de a se pronunţa, s-a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", spune ANI.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite