ANI: Acuzaţiile lui Marko Bela în legătură cu lipsa de eficienţă sunt nefondate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Macovei, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Integritate
Cătălin Macovei, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Integritate

ANI respinge "ferm şi fără echivoc" acuzaţiile liderului UDMR Marko Bela în legătură cu lipsa de eficienţă a Agenţiei şi cu folosirea instituţiei "pentru a se strânge de gât şi şantaja reciproc politicienii".

"Agenţia Naţională de Integritate respinge ferm şi fără echivoc acuzaţiile nefondate ale domnului Marko Bela. Afirmaţiile domnului Marko Bela sunt cu atât mai grave, cu cât domnia sa este Preşedintele UDMR (Uniunea Democrată a Maghiarilor din România), partid politic reprezentat în Parlamentul României, şi vicepremier în Guvernul României. Referitor la lipsa de eficienţă a Agenţiei Naţionale de Integritate, indicăm rapoartele Comisiei Europene care au statuat punctual evoluţia pozitivă şi eficienţa Agenţiei Naţionale de Integritate în contextul luptei împotriva corupţiei, din care cităm", se arată într-un comunicat al instituţiei.

În legătură cu acuzaţiile legate de lipsa de eficienţă, ANI atrage atenţiea că au existat rapoarte ale Comisiei Europene "care au statuat punctual evoluţia pozitivă şi eficienţa Agenţiei Naţionale de Integritate în contextul luptei împotriva corupţiei".

Potrivit cominicatului dat de ANI, este regretabilă referirea lui Marko Bela la ANI şi DNA, "deoarece, de-a lungul timpului, acestea au fost singurele menţionate de către Comisia Europeană înregistrând evoluţii pozitive şi progrese în procesul de luptă împotriva corupţiei, având în vedere îndeplinirea obligaţiilor şi responsabilităţilor asumate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare pe domeniul justiţiei, precum şi necesitatea internă de combatere eficientă a unui fenomen privind averile nejustificate, conflicte de interese şi incompatibilităţi".

Reamintim că, Marko Bela, a declarat ieri, în cadrul Consiliul Reprezentanţilor Unionali, că nu vede eficienţa unor instituţii ca ANI sau DNA. El a spus că problema corupţiei nu va fi rezolvată dacă acestea "sunt folosite pentru a se strânge de gât şi şantaja reciproc politicienii".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite