ANAT sfătuieşte turiştii să călătorescă spre destinaţiile dorite, respectând indicaţiile MS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ANAT sfătuieşte turiştii să călătorescă spre destinaţiile dorite, respectând indicaţiile MS
ANAT sfătuieşte turiştii să călătorescă spre destinaţiile dorite, respectând indicaţiile MS

Asociaţia Natională a Agenţiilor de Turism (ANAT) sfătuieşte turiştii să călătorească în continuare spre destinaţiile dorite, dar să fie atenţi la indicaţiile Ministerului Sănătăţii, odată cu intensificarea cazurilor de contaminare cu virusului AH1N1.

ANAT mai arată că şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii infomează pe propriul site că "nu recomandă restricţiile de călătorie referitoare la influenţa virusului A (H1N1). Astăzi, turismul global este un aspect obişnuit şi din ce în ce mai mulţi oameni călătoresc pentru afaceri şi pentru recreere. Limitarea călătoriilor şi impunerea de restricţii vor avea un efect foarte mic în stoparea extinderii oricărui virus, însă vor fi extrem de dăunătoare comunităţii globale".

În comunicatul Asociaţiei se menţionează că din cauza panicii generalizate pe plan mondial, unele destinaţii turistice au fost extrem de afectate, deşi în multe situaţii niciun turist nu a fost contaminat cu noul virus gripal.

"De exemplu, în Mexic s-au înregistrat în perioada aprilie – octombrie 271 de decese şi 45.809 de îmbolnăviri, însă industria turistică a scăzut dramatic, din cauza panicii, cu 80%, punând sute de mii de familii în dificultate. Un caz aplicat de situaţie extremă şi de exagerare a stării de fapt a fost cel al hotelului Sinaia, unde au fost semnalate 40 de cazuri de suspiciune de gripă nouă, toţi cei în cauză fiind studenţi români şi străini participanţi la un seminar. O parte dintre aceştia s-au întors deja în ţara de origine şi până la ora actuală nu există niciun caz grav", se mai arată în comunicatul Asociaţiei.

Legat de cazul din Sinaia, ANAT mai arată că dezinfecţia tuturor spaţiilor din hotel a fost efectuată sub supravegherea personalului de specialitate, iar în continuare activitatea se desfăşoară în condiţii de maximă siguranţă, hotelul redeschizându-se astăzi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite