7 sfaturi ca să nu faci cancer de la mobil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

E greu de grezut că putem renunţa brusc la telefonul mobil. Dar putem face ceva ca să ne ferim de radiaţiile periculoase? Iată ce sfaturi ne dau specialiştii englezi, citaţi de Daily Mail.

1. Ţine telefonul cât mai departe de corp. Telefonul mobil trebuie ţinut în geantă, cât mai departe de corpul tău.

Nu-l pune în buzunarele hainelor sau ale pantalonilor. În urma unui studiu, specialiştii au ajuns la concluzia că bărbaţii care poartă telefonul mobil în buzunar sunt expuşi riscului de infertilitate cu 30% mai mult decât cei care ţin telefonul departe de corp.

2. Nu suna când eşti în mişcare. Nu vorbi la tefefon când te plimbi, dacă te afli în mijloace de transport în mişcare: metrou, maşină, tren, tramvai sau lift.

În aceste spaţii, mobilul va folosi mai multă energie pentru a stabili conexiunile. De asemenea, învelişul metalic al liftului reţine radiaţiile şi le reflectă asupra persoanelor care se află în interior.

3. Nu ţine telefonul lipit de ureche. Apasă butonul de recepţie a apelului şi aşteaptă să se realizeze legătura.

Abia apoi du aparatul la ureche. De asemenea, când vorbeşti la mobil, ţine-l cât mai departe de ureche.

4. Vorbeşte la mobil cât mai puţin. Cu cât vorbeşti mai mult la telefon, cu atât doza de radiaţii devine mai puternică şi te afectează mai tare.

Chiar şi două minute de convorbire îţi afectează activitatea cerebrală.

5. Nu folosi telefonul aproape descărcat. De multe ori ni se întâmplă să vorbim la telefon când acesta este pe punctul de a se descărca, indicând o singură liniuţă.

Este recomandat să nu foloseşti mobilul în astfel de situaţii pentru că aparatul va „lucra" mult mai intens pentru a stabili conexiunea, iar radiaţile vor fi mai puternice.

6. Nu acoperi mobilul cu carcase sau huse de cauciuc. Cu cât acesta lucrează mai intens pentru a stabili conexiunea, cu atât radiaţiile sunt mai puternice.

7. Nu dormi cu telefonul lângă cap. Mulţi dintre noi folosim alarma telefonului mobil pentru a ne trezi dimineaţa şi ţinem aparatul foarte aproape de corp: îl aşezăm fie pe noptieră, fie pe un raft din apropierea patului sau chiar pe pernă.

Telefonul mobil emite radiaţii şi când nu vorbeşti la el. Optează pentru un ceas deşteptător.

Află aici ce cred oamenii despre aceste măsuri.
http://www.click.ro/news/national/vorbi-mobil-timp-mergi-telefon-sanatate_0_1186081508.html

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite