VIDEO 661 de elevi prinşi „cu mâţa-n sac“ la Bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul acesta au fost excluşi de două ori mai mulţi elevi faţă de sesiunea de vară a anului trecut. 155 de elevi au fost prinşi că au copiat la ultima probă scrisă a Bacalaureatului susţinută ieri. Ei vor relua examenul de maturitate abia în sesiunea de toamnă 2012.

Bilanţul elevilor eliminaţi de la Bacalaureat în această sesiune a ajuns la 661. Ieri, la ultima probă susţinută la alegere în funcţie de profilul liceului, au fost eliminaţi 155 de absolvenţi. Cei mai mulţi trişori - 268 - au fost prinşi copiind la matematică, a doua probă a examenului de maturitate. În total, numărul celor prinşi „la furat" a fost de două ori mai mare faţă de sesiunea de vară din 2010.


BAC 2011: Vezi aici topul liceelor din Timişoara care au dat "elevi de aur" şi analiza rezultatelor

Necazuri la fizică

Dacă unii dintre liceenii care au susţinut ieri examen au ieşit senini din sală, alţii au spus că subiectele la fizică le-au creat probleme. Elevii au avut de ales între 10 materii studiate la clasă.  Primul licean de la Colegiul "Sf. Sava" din Capitală a ieşit din sala de examen după o oră şi jumătate. „Am dat la chimie anorganică, a fost foarte uşor. Am terminat de rezolvat subiectele într-o oră", a declarat absolventul. În schimb, unii dintre colegii lui care au ales să dea examen la fizică s-au plâns de subiecte.  "A fost foarte greu, mai ales la mecanică", a spus unul dintre elevi. 

„Subiectele au fost un pic mai dificile decât ar fi trebuit. Un elev mediu va lua sub nota 7. Nota 10 se poate lua greu pentru că erau subtilităţi care îi păcălesc uşor pe elevi. Subiectele necesitau atenţie şi multă pregătire. Ca dificultate aş spune că a fost un examen greuţ. Nu trebuie să ia toţi 10, dar pe de altă parte putea să fie mai uşor. Cred ­mulţi o să pice şi o să fie dezamăgiţi", spune Ioana Stoica, profesoră de fizică la Liceul „Tudor Vianu" din Bucureşti.

„Artiştii" au ales geografia

La Liceul „Jean Monnet" -  centru de examinare şi pentru Liceul de arte plastice „Nicolae Tonitza" din Capitală, majoritatea elevilor au ieşit mulţumiţi de subiectele de la examen. Aproape toţi de la „Tonitza" şi-au ales geografia. „Au fost şi câteva subiecte mai grele, ca densitatea medie a populaţie, unde trebuia să ştii matematică, dar m-am descurcat. Pentru cei care au învăţat a fost foarte bine, aş fi vrut 10, dar cred că o să iau 9", spune Maria, care a terminat Secţia de grafică. Acelaşi ultim subiect de la geografie i-a dat ceva bătăi de cap şi Danielei. „Exerciţiile pe bază de hartă au fost destul de ok, în schimb, la ultima parte a fost mai greu. Adică, noi, cel puţin, fiind de la Arte, nu prea mai ştim matematică şi am avut de făcut nişte calcule". Nici pentru colega ei, Cristina Ababei, examenul de ieri nu a fost complicat. „Am făcut bine la toate probele, la istorie a fost mai complicat că nu prea am învăţat bine".

210.000 de absolvenţi de clasa a XII-a au susţinut examenul de Bacalaureat  în sesiunea iunie-iulie 2011.

Rezultatele se afişează pe 3 iulie

Primele rezultate la Bacalaureat vor fi afişate duminică, 3 iulie, la avizierele centrelor de examen şi pe internet pe site-ul oficial bacalaureat.edu.ro. După ce mai multe site-uri au publicat notele la limba română, reprezentanţii Ministerului Educaţiei au declarat că singurele note corecte de la examenul de Bacalaureat se vor afişa la centrele de examinare şi pe internet pe site-ul oficial al Ministerului, pe măsură ce vor fi introduse în sistem. Candidaţii la examenul de maturitate vor putea să depună contestaţii la 4 iulie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice la 8 iulie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite