60% dintre români cred că actuala criză se va prelungi chiar şi cinci ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 60% dintre românii din mediul urban cred că situaţia economică dificilă în care se află ţara va dăinui timp de 1-5 ani. Majoritatea sunt de părere că nu ieşim mai devreme de 3-5 ani din criză, potrivit unui sondaj realizat de compania de cercetare 360insights pentru agenţia de presă Mediafax.

Percepţia românilor asupra crizei s-a agravat. Numărul celor care cred că vom reuşi să depăşim impasul economic într-un an s-a redus de la 30% în intervalul mai-iunie 2009 la doar 9% în perioada aprilie-mai 2010.

Trei din zece români cred că România va ieşi din criză într-o perioadă cuprinsă între 1 şi 2 ani, iar 32% dintre respondenţi au spus că problemele vor fi depăşite doar în 3 - 5 ani, informează Mediafax.

22% dintre români cred, însă, că nu vom ieşi din criză mai devreme de şase ani.

Sudul ţării şi oamenii în vârstă, mai pesimişti


Persoanele care locuiesc în oraşele situate în sudul şi sud-estul ţării estimează o perioadă de criză mai lungă, o doză mai mare de pesimist fiind caracteristică şi pentru persoanele cu venituri mici şi pentru cele în vârstă. Tinerii se arată mai optimişti.

Care sunt facturile pe care românii le plătesc cu greutate


Sondajul realizat de 360insights arată că românii au dificultăţi la achitarea facturilor care presupun cheltuieli care ţin de întreţinerea casei şi de cumpărarea alimentelor.

Peste 60% dintre persoanele intervievate au menţionat că plăţile la utilităţi sunt dificil de achitat, în timp ce 51% dintre români au spus că produsele alimentare sunt una dintre cheltuielile greu de susţinut.

În topul celor mai împovărătoare cheltuieli urmează costurile legate de serviciile media, inclusiv televiziune, telefon mobil şi fix, internet (22%), întreţinerea copiilor (20%), dar şi ratele lunare pentru plata creditelor sau a altor tipuri de împrumuturi (19%).

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite