60% din elevi, experţi la română

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de arhivă
Imagine de arhivă

Peste 60% din elevi au obţinut calificativul experimentat la proba orală de limba şi literatura română, potrivit datelor furnizate de Biroul de Presă al Ministerului Educaţiei. Astfel peste 113.000 de elevi din ţară au obţinut calificativul maxim la prima probă a examenului de maturitate.

Aproape 27% din candidaţii la Bacalaureat sunt consideraţi avansaţi la limba română, iar puţin peste 11% au obţinut calificativul mediu.
La proba orală de limba şi literatura română au fost evaluaţi 187.199 de elevi, iar peste 25.000 din aceştia şi-au echivalat examenul, având rezultat la olimpiade şi concursuri. Potrivit metodologiei de organizare şi desfăşurare „elevii care, în una din clasele a IX-a - a XII-a, au obţinut premii individuale la concursuri/olimpiade şcolare internaţionale recunoscute de către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului au posibilitatea de a-şi echivala, la cerere, proba scrisă de examen la disciplina la care au obţinut premiul. Echivalarea se face cu nota maximă“. La prima probă a examenului de Bacalaureat peste 2.700 de elevi nu s-au prezentat, iar unul a fost eliminat din examen pentru fraudă, după ce i-a sunat telefonul mobil în timpul evaluarii. Proba la limba şi literatura română a fost primul examen din sesiunea de Bacalaureat şi a fost organizată în perioada 6-8 iunie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite