18.000 de angajaţi din MAI vor fi disponibilizaţi în 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul de lege care stabileşte modalitatea de reducere a cheltuielilor bugetare la nivelul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), inclusiv prin reducerea numărului de personal, a fost aprobat de Guvern şi transmis Parlamentului spre dezbatere în procedură de urgenţă.

Potrivit unor surse oficiale, citate de Mediafax, bugetul Ministerului Administraţiei şi Internelor pentru acest an este de aproximativ 1,7 miliarde de euro şi prevede trimiterea în şomaj a 18.000 de angajaţi în 2011. Disponibilizarea de va realiza în două etape.

În prima parte a acestui an vor fi trimişi acasă peste 7.900 de angajaţi, iar în a doua parte a anului alţi 10.000 de angajaţi din structurile de ordine publică vor fi concediaţi, pentru a se face economii la cheltuielile de personal.


De altfel reprezentanţii MAI au declarat încă de la sfârşitul anului trecut că trebuie să implementeze măsuri de redimensionare a numărului de posturi ocupate de poliţişti, cadre militare, soldaţi şi gradaţi voluntari, funcţionari publici şi personal contractual. Oficialii au explicat că România are, în medie de 500 de lucrători la 100.000 de locuitori, cu 25% peste media europeană care este de aproximativ 400 lucrători la 100.000 locuitori.

Începând cu trimestrul II al anului 2010, în MAI a fost demarat un amplu proces de "modernizare şi eficientizare structurală" având la bază principiile descentralizării, debirocratizării şi eficienţei, obiectivul major al acestui proces fiind creşterea capacităţii operaţionale a structurilor componente ale MAI. Realizarea acestui obiectiv se fundamentează pe reducerea nivelurilor ierarhice, diminuarea ponderii structurilor de suport şi întărirea zonelor operative, scurtarea timpului de luare şi transmitere a deciziilor, precum şi a timpilor de reacţie, a comunicat, la acea vreme, MAI.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite