250.000 de situri industriale poluante

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul siturilor industriale din Europa care necesită lucrări de depoluare ajunge, la ora actuală, la 250.000, dar este de aşteptat să crească substanţial în viitorii ani, estimează un

Numărul siturilor industriale din Europa care necesită lucrări de depoluare ajunge, la ora actuală, la 250.000, dar este de aşteptat să crească substanţial în viitorii ani, estimează un raport al Agenţiei Europene de Mediu (AEE). Potrivit documentului, sunt necesare mai multe decenii pentru rezolvarea acestei probleme majore. În ultimii 40 de ani, peste trei milioane de situri au poluat diverse zone ale bătrânului continent.

Dintre acestea, "doar" 250.000 au fost declarate "primejdioase" pentru mediu şi pentru sănătatea oamenilor, din cauza gradului crescut de otrăvire a solului şi a pânzei freatice. Principalii contaminatori sunt metalele grele (37,3%), urmate de hidrocarburi (33%), iar responsabile pentru poluare sunt activitatea de producţie industrială, urmată de tratamentul şi gestiunea deşeurilor menajere.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite