"Avem un sistem de control la cel mai înalt nivel mondial"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

- Domnule Iordache, ce măsuri de securitate s-au luat în România în urma evenimentelor de la Londra?- În toate aeroporturile din ţară s-a ridicat nivelul de ameninţare la moderat. Asta

- Domnule Iordache, ce măsuri de securitate s-au luat în România în urma evenimentelor de la Londra?
- În toate aeroporturile din ţară s-a ridicat nivelul de ameninţare la moderat. Asta înseamnă că s-au înăsprit controalele de securitate, iar pentru cursele spre Londra se aplică măsuri speciale la solicitarea companiilor British Airway şi Tarom. Nu vă pot spune foarte multe, pentru că sunt unele restricţii impuse de companiile aeriene.
- Totuşi, ce ne puteţi spune?
- Reducerea bagajului de mână la strictul necesar, iar fiecărui călător care pleacă din Londra sau spre Londra i se înmânează un document în care sunt menţionate toate măsurile speciale de securitate.
- Cum au circulat astăzi avioanele spre Londra şi dinspre Londra?
- La plecare a fost totul bine, iar sosirile se vor derula normal, dacă avioanele ajung la timp. Pot apărea unele probleme pe traseu, care nu ţin neapărat de măsurile de securitate luate în ultimele zile.
- Cum au receptat pasagerii noile prevederi?
- Nu au fost reclamaţii, nu am sesizat schimbări majore în comportamentul lor.
- Numărul agenţilor de securitate s-a mărit?
- Nu, însă acum acţionează cu o vigilenţă sporită. În aeroport acţionează, spre exemplu, Brigada antitero, care ţine de Serviciul Român de Informaţii, nu de noi.
- Cine a decis impunerea acestor măsuri?
- Decizia a fost luată de către guvernul britanic, care a transmis-o companiei British Airways, care, la rândul ei, a transmis-o companiei Tarom.
- Ziarele britanice au scris că în aeroporturile din lume măsurile de securitate sunt aceleaşi ca acum 30 de ani. Care este situaţia pe Aeroportul Henri Coandă?
- Noi avem un sistem de control al bagajelor de cală sută la sută automat. Acest sistem este la cel mai înalt nivel mondial existent. L-am instalat toamna trecută. Are cinci niveluri de securitate şi verifică din toate unghiurile posibile.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite