Un singur donator pentru şase vieţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr din Iaşi, un bărbat din Constanţa şi alte patru persoane cu diferite boli iau viaţa de la capăt. Aceştia vor primi organe prelevate de la o femeie din Botoşani. O echipă de

Un tânăr din Iaşi, un bărbat din Constanţa şi alte patru persoane cu diferite boli iau viaţa de la capăt. Aceştia vor primi organe prelevate de la o femeie din Botoşani. O echipă de medici din Iaşi şi Bucureşti au recoltat, ieri, organele femeii, aflate de două zile în moarte cerebrală.

Pancreasul,trimis la Constanţa

"Pacienta, de 45 de ani, este mama unei fetiţe de clasa a-III-a. Cum pe soţ nu l-a interesat soarta pacientei, sora ei şi-a dat acordul pentru prelevarea organelor", a declarat Raluca Neagu, coordonatorul Programului de Transplant Iaşi.

După intervenţia care a durat două ore, medicii au prelevat pancreasul, rinichii, ficatul, inima şi ambele cornee. "Un rinichi merge la un tânăr de 32 de ani din Iaşi, care făce dializă de trei luni. Din păcate, inima nu va putea fi transplantată, deoarece nu s-a găsit primitor compatibil", a subliniat doctorul Neagu.

Medicii mai susţin că pancreasul va fi donat unui pacient din Constanţa. Restul organelor au fost trimise la Agenţia Naţională de Transplant, pentru stabilirea celorlaţi patru pacienţi aflaţi pe listele de aşteptare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite