Un sincer "Huo!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care au condus Ministerul Transporturilor nu au dreptul să ne ceară votul Există o pedeapsă publică pentru felul în care se prezintă anacronicele şosele româneşti: niciunul dintre

Cei care au condus Ministerul Transporturilor nu au dreptul să ne ceară votul

Există o pedeapsă publică pentru felul în care se prezintă anacronicele şosele româneşti: niciunul dintre cei care au condus Ministerul Transporturilor în ultimii ani nu ar trebui să mai aibă dreptul de a veni în faţa noastră decât cel mult pentru a ne cere iertare. În niciun caz pentru a ne cere votul, la alegerile din toamnă! Dacă totuşi partidele vor avea tupeul de a-i arunca în campania electorală, atunci stimabilii trebuie primiţi cu un sincer "Huo!".

Nu mai discutăm că fostul preşedinte Iliescu şi premierul său Văcăroiu au îngropat vreo patru miliarde de dolari în minerit şi în alte industrii nerentabile în loc să refacă infrastructura. Şi asta într-o perioadă în care costurile exproprierii terenurilor, ale materialelor şi ale mâinii de lucru erau de câteva ori mai mici decât astăzi.

Să lăsăm şi faptul că actualul preşedinte Băsescu spunea, pe vremea când era ministru al Transporturilor, că România nu are nevoie de autostrăzi. Viziunea nu-i punctul forte al liderilor noştri politici.

Dar, din 2000 încoace, România traversează o perioadă de continuă creştere economică. Potrivit unor analize efectuate de economişti europeni, dacă actualele tendinţe se vor menţine, în doi ani, România va întrece Ungaria la capitolul PIB/locuitor, iar în opt ani ar putea depăşi Italia. Ar fi trebuit ca tot acest avânt economic să se vadă şi în dezvoltarea infrastructurii.

Din acest punct de vedere însă, atât Italia, cât şi vecina Ungaria se află la ani-lumină de noi. Ei bine, iată dovada corupţiei şi a dezorganizării româneşti.

Ştim cu toţii cum se face-prin diferite acte adiţionale, firmele constructoare primesc şi luna de pe cer. Prelungiri de termene, pentru că se întâmplă ca toamna să plouă, iar iarna să ningă. Suplimentări de plăţi şi alte atenţii. Doar pe teren nu se vede nimic.

Pentru că erau obligaţi să oprească această nebunie - şi n-au făcut-o! -, oameni precum Miron Mitrea, Gheorghe Dobre sau Ludovic Orban ar trebui trimişi frumuşel nu în Parlament, ci acasă, în cazul în care vor candida. Şi aşa poate că va înţelege şi viitorul ministru că-i va fi strict interzis să apară în public, la talk-show-uri sau în campanii electorale, înainte de a fi tăiat panglica măcar unei autostrăzi de vreo 600 de kilometri.

Până atunci, stimaţi actuali şi foşti miniştri, ciocul mic şi "Huo!".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite