"Mă simt şi mai tânăr decât domnul Iliescu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

- Domnule preşedinte, au venit cam puţini din vechii lideri ai partidului să vă felicite...- Acum cade prost evenimentul. Suntem în toiul concediilor. Domnul Ciuhandu nu poate pleca de la

- Domnule preşedinte, au venit cam puţini din vechii lideri ai partidului să vă felicite...
- Acum cade prost evenimentul. Suntem în toiul concediilor. Domnul Ciuhandu nu poate pleca de la Timişoara, să-şi lase primăria. Mi-a transmis vorbă de ieri, de alaltăieri, că nu poate veni. Ceilalţi sunt pe drum. Domnul Miluţ a plecat ieri în America şi aşa mai departe. Fiecare merge cu programul lui.
- Ce vă doriţi la 89 de ani?
- Ce să-mi doresc?! Eu, pentru mine, n-am ce-mi dori ceva special. Doresc ca partidul să revină acolo unde îi este meritul, unde este dreptul lui. Sunt convins că se va întâmpla lucrul acesta.
- Are şanse să revină?
- Sigur că da, are şanse. Climatul este favorabil. PNţCD este total îndreptăţit să meargă pe drumul acesta pe care s-a înscris de acum ţara, pe un drum pe care noi îl afirmăm de ani de zile, de o viaţă întreagă.
- Cum era acum opt-nouă ani de ziua dvs.?
- Sigur că e şi ăsta un parametru. Dacă ar şti lumea că mâine venim la putere, n-aţi mai avea loc nici pe stradă să treceţi. Aşa se întâmplă.
- Cum vi se pare climatul politic actual faţă de acela de acum nouă ani?
- Este ceva schimbat, este normal că lucrurile nu stau pe loc, dar îndeosebi e diferenţă mare între ceea ce aşteptam noi prin puşcării să vină şi ceea ce s-a întâmplat. Toată această revenire la libertate s-a făcut cu mare încetineală şi nu s-au realizat acele aspiraţii ale noastre decât în foarte mică măsură. Asta din cauză că au trecut vremurile, oamenii care visau atunci s-au dus, iar cei nou-formaţi sunt construiţi în perioada comunismului şi va trebui să treacă cel puţin o generaţie ca lumea să revină la sentimentele existente cândva.
- Ce spuneţi despre "dosariada"?
- E necesară şi aceasta, dar era bine să înceapă cu lustraţia propriu-zisă. Marii vinovaţi nu-s aceştia cu dosarele, ci aceia care au condus ţara. Cei cu dosarele erau nişte instrumente pe care le-au folosit. Ar trebui să se înceapă procesul comunismului.
- De Mona Muscă ce părere aveţi?
- Am fost colegi de parlament. Dacă o mai critic şi eu acum... Aţi criticat-o dvs. destul.
- Domnul Iliescu spunea la 75 de ani că se simte ca la 45. Dvs. cum vă simţiţi?
- Dânsul se simte ca la 45? Vreau să vă zic că mă simt şi mai tânăr, chiar cu riscul de a da în mintea copiilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite