Un sfert de sat plangea si trei sferturi chefuiau

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reconstructia caselor distruse nu va fi coordonata, in principiu, de autoritati, asa cum s-a intamplat in Banat. Vicepremierul Gheorghe Seculici declara sambata ca nici nu se pune problema ca statul

Reconstructia caselor distruse nu va fi coordonata, in principiu, de autoritati, asa cum s-a intamplat in Banat. Vicepremierul Gheorghe Seculici declara sambata ca nici nu se pune problema ca statul sa construiasca pana la iarna vreo casa in zona Moldovei. El considera ca infrastructura este distrusa in proportie foarte mare si autoritatile isi vor canaliza eforturile pentru refacerea podurilor, cailor ferate, soselelor, conductelor si retelelor de tot felul. Ulterior, Vasile Blaga a revenit asupra acestui subiect delicat si a spus ca Guvernul va trimite in zona materiale de constructie, urmand ca oamenii sa-si ridice case noi cu mana de lucru proprie. Solidaritatea aratata sinistratilor de orasenii din toata tara nu s-a manifestat si la nivelul mediului rural. "Din pacate", a spus Vasile Blaga, "locuitorii satelor nu se ajuta intre ei. Cand am vizitat localitatea Tudor Vladimirescu, un sfert de sat plangea (inecat de ape - n.a.) si trei sferturi chefuia, desi era sambata, nu duminica". El a facut apel la primari sa incerce mobilizarea fortelor pe plan local, iar cei care au ramas fara case sa fie ajutati, in primul rand de consatenii lor.
Vasile Blaga: "Primarul din Namoloasa este o leguma"
Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, nu este multumit de modul in care s-au miscat toti reprezentantii autoritatilor locale. "Primarul din Namoloasa este o leguma", a spus Blaga, dupa reuniunea comitetului de criza care a avut loc, ieri, la Palatul Victoria. "O zi din saizeci merge pe targa ca sa semneze statul, ca sa nu-l dam afara, si alte 60 sta acasa in concediu medical. (...) Acum cativa ani, in timpul mandatului sau si cand era membrul unui anumit partid, s-a facut un pod. Acum traieste cu acel pod in spate", a mai spus Blaga. Primarul din Namoloasa a suferit in urma cu cativa ani o comotie cerebrala si sta numai in concediu medical", ne-a declarat secretarul de stat Victor Paul Dobre. Pentru ca in timpul mandatului sau s-a construit acel pod mult dorit de sateni de zeci de ani, lumea a continuat sa-l voteze aproape unanim (a castigat alegerile cu 95% -96% si cei 11 consilieri comunali fac parte tot din PSD). El nu poate fi schimbat pentru ca nu-si da demisia si sprijinit de apropiati, mai trece pe la primarie din cand in cand, intre doua concedii medicale, pentru a nu fi declarat inapt si, in consecinta, sa se organizeze alte alegeri in Namoloasa. Dupa aceasta criza de proportii, Dobre spera ca oamenii sa-i ceara primarului bolnav sa se dea la o parte, lasand locul in fruntea obstii unui om in putere.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite