10 sfaturi pentru o piele frumoasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hidratarea, dieta corectă şi mierea sunt benefice pentru o piele perfectă Unul dintre cei mai buni nutriţionişti englezi, dr. Gillian McKeith, face câteva recomandări pentru menţinerea

Hidratarea, dieta corectă şi mierea sunt benefice pentru o piele perfectă

Unul dintre cei mai buni nutriţionişti englezi, dr. Gillian McKeith, face câteva recomandări pentru menţinerea sănătăţii tegumentelor.

Pielea frumoasă este semnul sănătăţii corpului, spune nutriţionistul Gillian McKeith. Medicul susţine că puteţi avea o piele sănătoasă în 10 paşi:

1 Beţi cel puţin şase-opt pahare de apă filtrată pe zi.

2 Includeţi în dietă multe fibre (cereale, tărâţe de grâu şi legume - mai ales varză şi broccoli) pentru a regla tractul intestinal. Consumaţi salate în care adăugaţi seminţe de in şi dovleac; introduceţi alternativ în meniu şi o lingură de susan negru.

3 Dieta compusă din legume şi fructe asigură organismului cantitatea necesară de antioxidanţi naturali.

4 Consumaţi proteine (carne de pasăre, cu un conţinut redus de grăsimi), ouă, soia şi carbohidraţi (cereale, inclusiv ovăz,orz, porumb, miere, sirop de arţar, pâine cu seminţe) la mese diferite.

5 Consumaţi cereale integrale, seminţe, nuci, boabe de soia care conţin acizi graşi esenţiali (grăsimi sănătoase). Nu ocoliţi uleiurile presate la rece (mai ales pe cele de susan, dovleac, floarea-soarelui, şofran); mâncaţi peşte gras- somon, sardine, macrou, dar nu de crescătorie.

6 Imediat după trezire, beţi o cană cu apă caldă. Continuaţi cu un ceai de urzică sau apă fierbinte amestecată cu zeamă de lămâie proaspătă.

7 Evitaţi consumul de cafea şi alcool în exces.

8 Renunţaţi la sarea de bucătărie. Excesul de sodiu din organism conferă pielii un aspect umflat şi pufos. Sarea poate fi înlocuită cu seminţe de ţelină, alge marine, sos de soia nesărat şi produse naturale fără sare. Evitaţi şi mâncarea foarte condimentată.

9 Reduceţi consumul de carne roşie, produsele lactate grase, alimente prăjite şi pe cele care conţin grăsimi.

10 De trei ori pe săptămână aplicaţi pe faţă miere (dacă doriţi şi pe gât, decolteu şi braţe). După 30 de minute, clătiţi pielea cu apă caldă. Prin aplicarea acestei metode, pielea va rămâne moale, catifelată şi tânără.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite