VIDEO Petre Roman: Lumea credea că sunt cel puţin o mie de terorişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Iliescu şi Petre Roman, în timpul Revoluţiei din 1989
Ion Iliescu şi Petre Roman, în timpul Revoluţiei din 1989

Petre Roman a declarat în cadrul emisiunii "Naşul" de la B1 TV, că oficialii din armată le spuneau că nu pot interveni pentru a opri teroriştii din Bucureşti.

Militarii ne spuneau nouă, şi domnul Militaru şi domnul Guşă, <noi, armata nu putem să facem asemenea intervenţii de lunetişti pentru că nu putem să ieşim în stradă să tragem cu tancurile. Ar trebui, conform regulilor militare, să punem 100 de militari pentru un lunetist. Şi lumea credea că sunt cel puţin o mie. Ne trebuie cel puţin 100.000 de oameni în stradă. Vă asumaţi treaba asta? Nu.>", a declarat Petre Roman.

VIDEO Şeful Marelui Stat Major, stupefiat în decembrie '89 de ordinele citite de Cico Dumitrescu la TVR

Acesta a precizat că sigur printre cei care au vehiculat aceste informaţii era şi generalul Atanasie Stănculescu.

Istoricul Alex Stoenescu a precizat, însă, că luptele în localităţi şi cele împotriva grupărilor teroriste, se învăţa în acea perioadă de fiecare militar în parte, calificând drept dezinformare informaţiile vehiculate.

Petre Roman "Mulţi dintre cei care au servit regimul au ajuns apoi eroi"

"Erau mulţi care doreau să acopere faptul că serviseră regimul, şi pe Ceauşescu, cu un devotament total până în ultima secundă Motivul astă ne-a urmărit mult timp, 20 de ani. Sunt mulţi care au devenit eroi după ce au servit timp îndelungat regimul şi care au făcut mult rău în toţi aceşti ani", a declarat Roman, explicând şi de ce există suspiciuni privind lansarea intoxicării cu acţiunea teroriştilor chiar de către Armată. 

Imagini inedite cu "regia" din spatele anunţurilor de la TVR din zilele Revoluţiei

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite