Revelion fără zăpadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 În noaptea de Revelion, va fulgui uşor în nordul ţării
În noaptea de Revelion, va fulgui uşor în nordul ţării

După un interval geros, sub media obişnuită, vremea se va încălzi uşor în ultimele zile ale lui 2010 şi la începutul anului 2011 şi va ajunge la temperaturi normale pentru această perioadă, susţin meteorologii.

„La trecerea dintre ani vom avea o vreme plăcută, cu temperaturi normale pentru această perioadă şi fără niciun fenomen deosebit", a declarat meteorologul Dumitru Baltă.

Nu va ninge decât sporadic, în depresiunile intramontane, în Maramureş şi în nordul Moldovei, zone unde se vor înregistra şi cele mai scăzute temperaturi. Nopţile rămân foarte friguroase, cu temperaturi între minus 12 şi 0 grade Celsius, pe tot cuprinsul ţării, dar fiecare zi aduce câteva grade în plus, în jurul prânzului. Astfel, dacă în ultima zi a lui 2010, 31 decembrie, se vor înregistra maxime între minus 8 şi 3 grade, la 1 ianuarie mercurul urcă în termometre până la cinci grade Celsius, pe litoral şi în toată regiunea sud-estică.

În zonele joase, până la 250 de metri altitudine, lipsa vântului va favoriza apariţia ceţii, care ar putea fi însoţită şi de chiciură: „Asta înseamnă că vom avea un peisaj frumos, pomii vor părea împodobiţi cu promoroacă, mai ales seara şi dimineaţa", a explicat Dumitru Baltă.

În noaptea de Revelion, va fulgui uşor în nordul ţării. Temperaturile minime sunt şi ele în creştere uşoară şi se vor situa între minus 12 şi minus 3 grade.

În Bucureşti, de Revelion va fi frig, cu o temperatură de minus şapte grade, dar în prima zi a lui 2011 mercurul urcă peste 0 grade.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite