Jurnalistă AP incognito la deshumarea Ceauşeştilor: "Omul Epocii de Aur a ajuns o cârpă murdară, mizerabilă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La deshumarea soţilor Ceauşescu, care a avut loc miercuri, corespondentul Associated Press în România, jurnalista Alison Mutler, a asistat incognito, fără cameră de luat vederi, fără carnet, fără reportofon, ca să nu fie luată la ochi. Mutler a văzut cum "dintr-un conducător glorios, omul Epocii de Aur", Nicolae Ceauşescu "a ajuns o cârpă murdară, mizerabilă", informează realitatea.net.

Citeşte şi: Omul de afaceri Dinel Staicu plăteşte să-i vadă pe Ceauşeşti la Scorniceşti

"Am ajuns devreme şi am avut noroc. Am avut noroc pentru că nu aveam cameră de filmat la mine şi aşa nu am fost luată la ochi. Acolo, gărzile au oprit lumea, era lume, nu foarte multă, dar era. Fiind foarte mare spaţiul, am putut să mă ascund. Nu am scos niciun reportofon, niciun carnet. Era tensiune, erau oameni de la diferite instituţii, era clar o operaţiune ştiinţitică", povesteşte Alison Mutler, pentru realitatea.net.

Potrivit jurnalistei, singurul zgomot care perturba liniştea din cimitir era cel al elicopterului care survola cimitirul.

"La un moment dat, am văzut o cârpă în sicriul lui Ceauşescu şi m-am gândit că ăsta e simbolul acestei epoci: dintr-un conducător glorios, omul Epocii de Aur a ajuns o cârpă murdară, mizerabilă. Mi s-a părut că văd ceva ce aducea a căciula lui de blană, nu ştiu, ar fi putut fi părul lui", continuă jurnalista.

"Mi s-a ridicat părul pe mână. Cred că este un fel de concluzie publică şi emoţională. Acum vom şti că sunt ei. Şi eu cred că sunt, dar tot timpul nu au avut acte", aprecizat aceasta.

Mai citeşte:

Cine a profitat de cultul lui Ceauşescu?

Fostul cuplu dictatorial a fost deshumat miercuri. La exhumare s-au luat câteva probe biologice care urmează să fie trimise la un laborator pentru testarea ADN pentru a afla dacă rămăşiţele pământeşti din cele două morminte din cimitirul Ghencea sunt sau nu ale soţilor Ceauşescu. Deshumarea lor a avut loc la cererea lui Mircea Oprean, soţul Zoiei Ceauşescu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite