Un sfârşit grăbit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

peste cap şi s-a oprit apoi pe câmp. În urma impactului, Laura Stoica, Cristian Mărgescu şi Viorel Duia, şoferul Daciei, au murit pe loc. Singurul supravieţuitor a fost Nicuşor Duia, tatăl

peste cap şi s-a oprit apoi pe câmp. În urma impactului, Laura Stoica, Cristian Mărgescu şi Viorel Duia, şoferul Daciei, au murit pe loc. Singurul supravieţuitor a fost Nicuşor Duia, tatăl lui Viorel, care a scăpat doar cu câteva contuzii. La câteva minute după accident, primii care au ajuns au fost cei de la Serviciul de Poliţie Rutieră Ialomiţa. În scurt timp au sosit şi un echipaj de descarcerare şi Salvarea. Atât Cristian Mărgeanu, cât şi Laura Stoica aveau centurile de siguranţă puse. Trupurile neînsufleţite ale celor trei au fost depuse la morga din Urziceni.

Soferul Daciei a adormit la volan
După primele cercetări, specialiştii Poliţiei Rutiere au ajuns la concluzia că este foarte posibil ca şoferul Daciei să fi adormit. Practic, după ce a intrat în curbă, maşina acestuia a mers drept ajungând în acest fel pe contrasens. La câţiva metri de zona impactului a fost găsită însă o urmă scurtă de frânare. Această manevră nu a fost însoţită şi de mişcarea volanului pentru ca maşina să fie readusă pe traiectorie. Conform specialiştilor, acest gen de reacţie este tipic în cazul şoferilor care aţipesc la volan şi se trezesc brusc, primul reflex fiind călcarea pedalei de frână.
Ca o ironie a sorţii, şoferul Daciei avea un copil de trei luni, iar Laura Stoica era însărcinată în trei luni.

"Îmi aduc aminte ce s-a întâmplat"
Trauma psihică suferită de Nicuşor Duia, pasagerul din maşina roşie, a fost atât de mare încât, chiar şi după ce a ieşit din starea de şoc, nu a putut să spună decât atât: "Îmi aduc aminte ce s-a întâmplat". şi-a îndreptat privirea în jos, şi-a acoperit faţa cu mâna şi a tăcut. Nu a mai scos nici, un cuvânt. Singurul supravieţuitor din accident a fost adus de urgenţă de la Urziceni la Spitalul Floreasca din Bucureşti. El ar putea oferi poliţiei detalii importante despre cum s-a petrecut accidentul. Nicuşor Duia se află internat la un salon de la etajul doi al Spitalului Floreasca. Starea sa fizică este bună, spun medicii care l-au tratat, fiind internat cu un traumatism cranio-cerebral minor, contuzie toracică şi abdominală.

Nico: "Nu a vrut să plece"
"Am vorbit foarte mult, ieri, înaintea intrării ei în scenă. Nu mă aşteptam la aşa ceva nici în ruptul capului. A vorbit cu noi în culise. Era într-o formă foarte bună. Publicul a aplaudat-o. A avut bisuri. A cântat în jurul copiilor şi le-a spus că o să aibă şi ea un copil şi e foarte fericită. A vorbit mult cu publicul. A avut o seară extraordinar de frumoasă. La a treia piesă a fost o problemă. Nu a vrut să plece".

Horia Moculescu: "Era o rockeriţă sensibilă"
"Era o fată de o delicateţe extraordinară, deşi era o rockeriţă. Se spune că rock-ul ar trebui să fie puţin mai brutal. Nu era cazul ei. Era o fată foarte sensibilă".

Sanda Ladoşi: "Era veselă, nebunatică"
"Am fost foarte apropiate. O cunosc de la debut. M-am înţeles foarte bine cu ea. Era veselă, nebunatică, simpatică. Un om deschis".

Artişti care au murit în accidente de circulaţie
* În noaptea de 29 spre 30 octombrie 1992, Doina şi Ion Aldea Teodorovici, doi cunoscuţi artişti din Chişinău, au murit după ce maşina în care se aflau s-a izbit violent de un copac în apropiere de Urziceni.
* Pe 16 iulie 1999, în jurul orei 4.30, Dan Sava, unul dintre cei trei membri ai grupului Vacanţa Mare, a murit la ieşirea din staţiunea Neptun. El a pierdut controlul asupra maşinii într-o curbă periculoasă şi s-a izbit într-un copac de pe marginea drumului.
* 4 decembrie 2004 - Teo Peter, basistul formaţiei Compact, a fost ucis după ce taxiul în care se afla a fost izbit de o maşină a Ambasadei SUA la Bucureşti.

Altar de floriîn faţa morgii din Urziceni
Câteva sute de locuitori ai oraşului Urziceni au venit, ieri, la morga din oraş, pentru a depune flori şi a aprinde lumânări în memoria cântăreţei Laura Stoica şi a logodnicului său, Cristian Mărgescu. În câteva ore, în faţa spitalului, admiratorii cunoscutei interprete ridicaseră un adevărat altar de flori. Viceprimarul municipiului Bucureşti, Răzvan Murgeanu, a emis, ieri, o aprobare specială pentru înhumarea trupurilor neînsufleţite în cimitirul Belu din Capitală.

Cum a cunoscut succesul
Laura a cunoscut succesul odată cu participarea sa la Festivalul Mamaia 1990, unde a câştigat marele premiu pentru interpretare. În anul 1991 a fost declarată cea mai bună solistă pop-rock, iar piesa "Un actor grăbit", care a dat şi titlul primului album (1992), semnată de Bogdan Cristinoiu, a fost desemnată melodia anului. Deşi a avut parte de un succes real, bazat pe munca şi pe vocea ei de excepţie şi deloc pe artificii de scenă, deşi au iubit-o, în egală măsură, publicul şi specialiştii, Laura nu şi-a pierdut niciodată simţul măsurii şi a rămas mereu aceeaşi solistă modestă, muncitoare, tenace, serioasă. În 1994 a apărut pe piaţă albumul "Focul", apoi "Nici o stea" şi "Oameni de zăpadă", iar melodiile ei au fost incluse pe diverse compilaţii. În anul 2000, Laura a absolvit Facultatea de Teatru, Secţia Arte, din cadrul Universităţii Ecologice Bucureşti. şi în viaţa personală, Laura a fost la fel de elegantă ca în apariţiile scenice. În 1992 s-a căsătorit cu bateristul Florin Ionescu, actualul impresar al trupelor ASIA şi Amadeus, dar a divorţat după doi ani. Discret, fără învinuiri reciproce prin ziare, fără dezvăluiri senzaţionale despre viaţa lor de cuplu. De atunci, Laura a sperat mereu că, într-o zi, va găsi bărbatul alături de care să fie fericită. Acum îl găsise, se numea Cristi Mărgescu, era tânăr şi coleg de breaslă cu ea, se iubeau şi aşteptau cu nerăbdare venirea pe lume a primului lor copil…şi nunta, naşi de cununie fiind deja aleşi Romaniţa şi Adrian Iovan. Joi seara, după spectacolul de la Urziceni, organizatorii au invitat toţi artiştii la cină. Laura şi Cristi au refuzat, motivând că vor să ajungă la Bucureşti… Aseară, începând cu ora 19.00, trupurile neînsufleţite ale celor doi logodnici au fost depuse la capela cimitirului Bellu ortodox. Înmormântarea va avea loc duminică, 12 martie, ora 13.00.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite