De la 1 septembrie suspendăm înmatriculările celor fără RCA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi posesori de autovehicule au primit, în ultima vreme, o înştiinţare conform căreia li se va suspenda înmatricularea vehiculelor dacă nu au asigurarea auto obligatorie (RCA) şi

Mai mulţi posesori de autovehicule au primit, în ultima vreme, o înştiinţare conform căreia li se va suspenda înmatricularea vehiculelor dacă nu au asigurarea auto obligatorie (RCA) şi inspecţia tehnică periodică (ITP) la zi. O parte dintre cei somaţi aveau însă, deja, îndeplinite ambele cerinţe. Comisarul-şef Dan Moşescu, şeful pe Capitală al Serviciului înmatriculări, explică aceste măsuri dure prin faptul că doar în Bucureşti circulă 100.000 de maşini fără RCA sau ITP.
- Cum explicaţi faptul că şi posesorii de maşini care au RCA şi ITP valabile au fost totuşi somaţi?
- În momentul în care au fost emise înştiinţările, bazele de date ale Registrului Auto Român şi ale Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor nu erau complete. Noi facem periodic verificări ale acestor baze de date şi eventualele discordanţe vor fi eliminate. Posesorii de autovehicule vor fi înştiinţaţi din timp.
- Ce trebuie să facă cei care au primit astfel de înştiinţări şi au actele în regulă?
- Nu trebuie să intre în panică, pentru că nu trebuie să facă nimic. Dacă au şi asigurarea auto şi inspecţia tehnică periodică valabilă, nu li se va suspenda înmatricularea. Nu trebuie să sune la poliţie sau să facă ceva în plus. Noi facem verificări periodice, dar, probabil, vor fi şi erori, într-o marjă de 1 la sută. Celor care li se va comunica decizia de suspendare a înmatriculării trebuie să se prezinte cu documentele care să ateste faptul că au RCA şi ITP valabil la Serviciile Regim Permise Auto şi Înmatriculări care le-au emis documentele.
- Când vor fi suspendate primele înmatriculări?
- După 1 septembrie, cei care nu îndeplinesc condiţiile legale vor fi înştiinţaţi prin poştă cu privire la suspendarea înmatriculării. Măsura va fi ridicată după ce persoanele în cauză vor face dovada că au intrat în legalitate. În momentul de faţă, numai în Capitală există aproximativ 100 de mii de posesori de autovehicule care nu au RCA sau ITP valabil. Îi sfătuiesc pe toţi conducătorii auto să aibă la ei toate documentele pentru a nu avea de suferit în urma controalelor în trafic. Tot până la 1 septembrie, cei care mai au încă certificate de înmatriculare tip vechi trebuie să le preschimbe.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite