A fost un sentiment de panica pe care nu-l doresc nimanui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultima saptamana a fost una de cosmar pentru Romanita Iovan. Exasperata de tendinta unora de a-i transforma familia din victima in vinovat, creatoarea de moda a preferat calea tacerii. Pana la

Ultima saptamana a fost una de cosmar pentru Romanita Iovan. Exasperata de tendinta unora de a-i transforma familia din victima in vinovat, creatoarea de moda a preferat calea tacerii. Pana la comunicatul de presa pe care-l va da luni, Romanita a fost greu de convins sa vorbeasca despre tragedie. Totusi, ea a acceptat un dialog pe aceasta tema cu ziarul Adevarul.
- Care este stare ta in clipa de fata?
- Sunt socata. Dar nu numai din cauza nenorocirii care s-a intamplat, ci si pentru ca nu-mi vine sa cred ca lumea s-a intors cu fundul in sus si, in loc sa ne gandim la educatie si la formare, se fac speculatii fel de fel si fiecare propune scenarii ca de telenovela pe marginea acestui caz. Ce sa inteleaga hotii? Ca au mana libera si de a doua zi pot da linistiti spargeri. Astept reconstituirea, dar, pana atunci, sunt atat de traumatizata incat nu ies deloc din casa si dorm incuiata in camera. Dar, intr-un fel e mai bine ca nu ies din casa, pentru ca am o stare permanenta de plans si urasc acest lucru, pentru ca eu sunt o femeie tare.
- Totusi ieri, la iesirea de la Procuratura, ai clacat si ai izbucnit in lacrimi.
- Da, dar eu plansesem tot timpul pe durata discutiei cu procurorii. Si am vazut ca avocata a speculat faptul ca, la un moment dat, am vrut sa scot oglinjoara. A fost un gest reflex al meu, sunt o femeie cocheta, era o reactie de feminitate, mai ales ca simteam ca aveam fata tumefiata de lacrimi si, pana la urma, era o chestie de respect si fata de cei din jur. Dar, desi eu nu am scos oglinjoara pentru ca am avut presentimentul ca va specula acest moment, ea m-a acuzat de superficialitate. Nu cred ca poate intelege cineva cat sunt de bolnava sufleteste. In primul rand, imi pare rau ca a murit un om in casa mea, dar trauma o duc eu si copilul meu, caruia acum i se formeaza sistemul nervos. Iar eu ce ii transmit? Anxietate, nesomn, agitatie. De o saptamana nu dorm, am slabit 4 kg, in loc sa ma ingras, cum li se intampla femeilor gravide, vad umbre in tavan, am ajuns sa ne speriem unul de altul si asta desi avem paza umana la poarta, plus sistemul de alarma activat.
- De ce nu dai nici o replica celor care apar la televiziune si comenteaza?
- Nu vreau sa ma balacaresc cu niste indivizi care nu au nici o legatura cu evenimentul. Voi vorbi atunci cand voi fi mai linistita, dupa reconstituire.
- La care vei lua parte, nu te scuteste nimeni de o noua emotie.
- Nu, dar nici nu vreau, pentru ca vreau ca lucrurile sa fie clare. Daca n-am murit de inima in noaptea aia, cand am avut senzatia ca mi s-a pus o gheara in piept si ca ma sufoc, atunci voi rezista si de data asta. Iar copilul meu vad ca este tare, se tine bine, as putea spune, luni implinesc 8 saptamani de sarcina, dar stiu ca acum conteaza trairile mamei, iar el e victima. Nu pot sa-mi revin amintindu-mi cum m-am trezit si m-am uitat la el care statea in usa, n-a plecat, m-am ridicat, n-a plecat, am strigat la Adrian, n-a plecat, s-a trezit si el si s-a uitat spre usa, el tot n-a plecat si abia cand Adrian s-a dat jos din pat, abia atunci a fugit. A fost un sentiment de panica pe care nu-l doresc nimanui.
- S-a insinuat chiar si faptul ca nu ai fi gravida.
- Eu si apropiatii mei stiam dinainte de nenorocire ca sunt insarcinata. Am aflat de ziua mea, la 3 octombrie, dar nu aveam de ce sa dau stire, este un lucru intim. La audiere i-am aratat procuroarei ecografia.
- Te-au deranjat acuzatiile legate de faptul ca ti-ai tinut prezentarea de moda?
- Da, m-au deranjat mult. Era un eveniment aranjat de un an de zile, muncisem atatia oameni la el, iar pentru mine a fost un efort de vointa, mai ales ca tot timpul ma apuca plansul si nici o femeie puternica nu-si doreste sa fie vazuta intr-o asemenea situatie de atata lume cata a venit la prezentare.

Conform raportului balistic,
Adrian Iovan a tras intentionat in Bogdan Iancu
Rezultatul preliminar al raportului balistic arata ca Adrian Iovan a tras intentionat cu pusca de vanatoare asupra lui Bogdan Iancu. Expertii criminalisti contrazic astfel declaratiile lui Adrian Iovan, care a sustinut ca arma s-a descarcat accidental. De altfel, specialistii in arme si munitii au precizat ca pusca folosita nu se putea descarca accidental. Anchetatorii au mai stabilit ca Adrian Iovan a avut timp sa incarce arma, Bogdan Iancu zabovind circa doua minute pe terasa vilei, din cauza starii avansate de ebrietate in care se afla. Raportul balistic mai evidentiaza ca arma avea patru cartuse de 5 mm. Faptul ca s-a tras de la o distanta foarte mica a mai fost o data confirmat de modul grupat in care s-au tras alicele, in caz contrar ele se imprastiau. Cu toate acestea, inca nu se poate spune ca sotul creatoarei de moda Romanita Iovan nu a fost in legitima aparare. Procurorii vor stabili, in urma reconstituirii tragediei si a tuturor expertizelor medico-legale, daca se poate aplica legea penala privind apararea proprietatii. In noaptea de 6 spre 7 octombrie a.c., Bogdan Iancu a fost impuscat mortal de Adrian Iovan. Sotii Iovan sustin ca l-au surprins pe Iancu la furat in casa lor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite