A crescut semnificativ numărul bancnotelor euro falsificate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
A crescut semnificativ numărul bancnotelor euro falsificate
A crescut semnificativ numărul bancnotelor euro falsificate

Banca Centrală Europeană (BCE) a anunţat, astăzi, că în primul semestru al acestui an a crescut semnificativ numărul de bancnote euro false identificate, faţă de primul semestru al anului anterior, relatează AFP.

BCE informează că au fost retrase din circulaţie circa 413.000 bancnote contrafăcute, reprezentând o creştere de 17% faţă de al doilea semestru al anului 2008.

Ultima captură importantă a avut loc la sfârşitul lunii iunie, în Bulgaria, când poliţia a reţinut 17 suspectaţi şi a confiscat bancnote false în valoare de 400.000 euro, ce urmau să fie distribuite în ţările Uniunii Europene.

Raportat la numărul total al bancnotelor aflate în circulaţie, 12,5 miliarde, numărul celor falsificate este redus, potrivit BCE. Cele mai multe bacnote falsificate sunt de 20 euro, 48,5% din total, şi de 50 euro, 34% din total.

Peste 98% dintre bancnotele false au fost identificate în cele 16 ţări ale zonei euro, circa 1% în celelalte state ale Uniunii Europene, şi mai puţin de 0,5% în alte regiuni ale lumii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite