şeful statului a reclamat corupţia din instanţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

să precizeze că înţelege şi problemele cu care se confruntă anchetatorii. "Nu pe noi ne are în faţă cetăţeanul când se adresează justiţiei, ci pe judecători, nu noi am făcut

să precizeze că înţelege şi problemele cu care se confruntă anchetatorii. "Nu pe noi ne are în faţă cetăţeanul când se adresează justiţiei, ci pe judecători, nu noi am făcut împroprietăriri ilegale prin hotărâri judecătoreşti, nu noi am dat verdict, soluţii că după ce a fost devalizată o bancă precum Bancorex toată lumea este nevinovată", a spus Băsescu. Fără a da nume, şeful statului a arătat că un învinuit sau inculpat are dreptul să iasă public să spună ce vrea, lucru care anchetatorilor le este interzis, chiar dacă pare o luptă nedreaptă.
Ministrul justiţiei, la Bruxelles
De la bilanţul Parchetului General a lipsit chiar ministrul justiţiei, Monica Macovei, cea care a spus în nenumărate rânduri că, în funcţie de rezultatele Raportului instituţiei pe anul trecut, va lua decizia unei eventuale schimbări din funcţie a conducerii PÎCCJ. Monica Macovei este plecată la Bruxelles, unde are o întâlnire cu comisarul european Franco Frattini.

Meci "live" Băsescu - Tăriceanu
Legea prin care guvernul a atribuit unor firme elveţiene contracte de 1,2 miliarde de euro, fără licitaţie, a fost exemplul de corupţie dat de Traian Băsescu la bilanţul Parchetului General. În prezenţa premierului Tăriceanu, preşedintele a atenţionat procurorii că cercurile de interese au penetrat întotdeauna zona puterii decizionale. "Vorbeam acum o lună de o ordonanţă legată de adoptarea unui acord cu Elveţia, în care se făceau atribuiri de contracte în sectorul energetic, în multe alte sectoare, fără licitaţii. Am primit atunci o replică, nepoliticoasă aş spune, pentru ca, de curând, ordonanţa să fie anulată, să se constate că de fapt aşa se negociase. A fost un accident la nivelul guvernului, dar a fost o istorie întreagă, în care s-au emis acte normative care au generat corupţie", a spus Traian Băsescu. Tăriceanu nu a putut să-şi impună punctul de vedere în prezenţa lui Băsescu deoarece acesta a plecat imediat la Cotroceni, pentru a se întâlni cu şefii partidelor parlamentare. În lipsa preşedintelui, Călin Popescu Tăriceanu le-a spus procurorilor: "Mă simt obligat să fac o scurtă referire la problema pe care a ridicat-o preşedintele Traian Băsescu. Din păcate, aş fi tentat să fac o mică comparaţie cu celebrul banc cu Ivan Ivanovici. Când se discuta despre ce era învinuit s-a ajuns la concluzia că nu era o Volga, ci era o bicicletă, şi că nu i s-a dat, ci i s-a luat. Cam aşa stau lucrurile şi cu această ordonanţă, care de fapt nu este ordonanţă, ci hotărâre de guvern, care aprobă un acord de cooperare cu statul elveţian. Nu este vorba de nici un contract comercial. Sigur, există o eroare care mi-a fost semnalată de presă şi imediat am luat măsurile care se impuneau".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite