şeful SRI zice că Băsescu îl împiedică să demisioneze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Radu Timofte a declarat că vrea să plece de la conducerea SRI, dar preşedintele nu este de acord cu acest gest. "Am vrut să demisionez, însă domnul preşedinte Băsescu mi-a spus să mai rămân

Radu Timofte a declarat că vrea să plece de la conducerea SRI, dar preşedintele nu este de acord cu acest gest.
"Am vrut să demisionez, însă domnul preşedinte Băsescu mi-a spus să mai rămân puţin, până se va găsi persoana potrivită să-mi ia locul, iar după aceea mi s-a spus că nu există o majoritate parlamentară care să asigure numirea unui nou director", susţine şeful SRI.
În plus, Timofte a dat de înţeles că există multe personaje politice care îi vor capul, dar că nu este dispus să cedeze în faţa presiunii acestora. Imaginea Serviciului Român de Informaţii are de suferit şi din cauza lobby-ului făcut de persoane dispuse să cheltuiască sume mari de bani în acest scop, susţine Radu Timofte, directorul SRI. "Suferim din cauza dosarelor Securităţii şi din cauza unui lobby al unor persoane cu foarte mulţi bani, care îşi văd interesele afectate de unele informări pe care Serviciul le-a făcut şi chiar unele sesizări către Parchet", a declarat Timofte. Directorul SRI a evitat să dea numele acestor persoane, dar a declarat pentru Adevărul că a comunicat pe canalele specifice despre aceste ameninţări la adresa instituţiei pe care o conduce. "Eu voi rupe, într-un final, nişte lanţuri, care încă mă leagă de această instituţie. Am depus un jurământ de confidenţialitate care mă obligă să nu vorbesc despre anumite lucruri, nici cât sunt aici şi nici după aceea. Însă ceea ce se întâmplă acum, această discreditare comandată a SRI va trebui să înceteze.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite