Astăzi e şedinţă extraordinară de Guvern pentru organizarea referendumului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În cele 58 de zile ca premier al României, Victor Ponta a ţinut-o  din scandal în scandal
În cele 58 de zile ca premier al României, Victor Ponta a ţinut-o din scandal în scandal

Premierul Victor Ponta a anunţat, vineri seară, după suspendarea preşedintelui Traian Băsescu prin votul Parlamentului, că sâmbătă dimineaţă va fi organizată o şedinţă extraordinară de Guvern pentru a fi puse la punct măsurile necesare organizării referendumului de demitere a şefului statului.

UPDATE 10:50 Guvernul va organiza alegeri prezidenţiale anticipate într-un termen maxim de 90 zile de la data referendumului, dacă populaţia se va pronunţa prin vot pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, a declarat ministrul delegat pentru Administraţie Publică, Victor Paul Dobre. Guvernul va organiza alegeri prezidenţiale în maximum 90 zile dacă Băsescu este demis

UPDATE 10.00 Votul la referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu va putea fi exercitat oriunde în ţară, fără să mai existe obligativitatea ca votul să fie exprimat doar într-o anumită circumscripţie electorală. Nu aveţi buletin conform localităţii în care locuiţi? Nu-i nimic, la referendum, votaţi oriunde

UPDATE 9.40 "Acum vom avea eliminate toate blocajele care ne-au ţinut în loc de când am început actul de guvernare şi cu atât mai mult trebuie să dovedim că putem să funcţionăm într-adevăr fără să avem tot timpul grija unei plângeri penale - domnul ministru de Externe -, a contestaţiilor tuturor actelor pe care le adoptăm şi a sabotajului instituţional", a mai spus Victor Ponta.

UPDATE 9.20 La începutul şedinţei de Guvern, Victor Ponta a declarat că "Guvernul încearcă să contracareze efectul campaniei iresponsabile de denigrare a României iniţiată de persoane care câştigă mii de euro lunar în Parlamentul European din munca românilor". Ponta îl atacă pe Băsescu: "Este păcat că cineva nu pleacă decât distrugând ţara"

UPDATE 9.10 Guvernul a calculat cheltuielile aferente referendumului de demitere a preşedintelui la circa 95 milioane lei, mai mult ca în 2007, dar în condiţiile în care sunt deschise secţii de vot şi în străinătate, urmând ca unele circumscripţii să fie "redesenate". Cât ne costă referendumul? 95 de milioane de lei noi

"Mâine dimineaţă, de la 9.00 vom avea o şedinţă de Guvern pentru a lua toate măsurile necesare pentru organizarea referendumului în bune condiţii", a anunţat Victor Ponta.

De altfel, şi preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a ţinut să facă un apel către toate instituţiile să-şi desfăşoare activitatea în mod normal, pe perioada interimatului său la Palatul Cotroceni, inclusiv de a se implica în desfăşurarea referendumului din 29 iulie în "condiţii normale".

Joi, după şedinţa de guvern în care a fost modificată Legea referendumului, premierul Victor Ponta a cerut miniştrilor să fie permanent "în zonă", astfel încât să poată veni imediat la Palatul Victoria în cazul în care este nevoie ca Guvernul să se reunească din nou în şedinţă, pentru decizii rapide, aminteşte Mediafax.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite