Peste 20 de şcoli sunt inaccesibile copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instituţiile de învăţământ încadrate în programul de reabilitare finanţat din fondurile Băncii Europene de Investiţii (BEI) sunt în stadiul de şantiere, inaccesibile şcolarilor. "Se

Instituţiile de învăţământ încadrate în programul de reabilitare finanţat din fondurile Băncii Europene de Investiţii (BEI) sunt în stadiul de şantiere, inaccesibile şcolarilor. "Se agravează criza locurilor în şcoli. Există 30 de unităţi încadrate în primul pachet BEI, care nu vor fi gata până la începutul noului an şcolar. Părinţii deja îşi mută copiii la alte şcoli", a spus inspectorul şcolar general Stelian Victor Fedorca, de la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti. Elevii sunt obligaţi să facă orele de curs în alte şcoli.

"Ne dorim ca reparaţiile să se termine mai repede, să ne întoarcem la şcoala noastră. Profesorii ne-au amăgit că o să avem o şcoală foarte frumoasă, dar nu mai cred în ce spun", a spus Ana Vasilache, elevă în clasa a şasea la Şcoala numărul 311.

Unitatea de învăţământ este încadrată în primul pachet BEI. Lucrările au început în iunie 2006 şi ar fi trebuit să se finalizeze pe 31 decembrie 2007. "Investiţia a fost de aproape 1,2 milioane de euro. Firma de construcţii a făcut însă lucrări de mântuială, iar acum cei 400 de copii care învăţau aici sunt obligaţi să meargă la o şcoală vecină", a spus Mirela Vesa, directoarea Şcolii 311.

Contractul primului pachet BEI a fost reziliat

Primarul General, Adriean Videanu, a reziliat, ieri, contractul cu grupul de firme care gestiona lucrările primului pachet BEI. Motivele invocate de municipalitate au fost că "există discrepanţe între termenul actual al lucrărilor în şcoli şi termenul de finalizare. La această oră, şase dintre cele 11 şcoli (Liceul Enescu, şcolile 87, 109, 110, 206 şi 311) sunt părăsite de contractant din lipsa resurselor necesare îndeplinirii contractelor. În plus, există probleme majore legate de calitatea lucrărilor".

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite