Rectorii se tem că-şi pierd masteratele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noua clasificare a universităţilor presupune că Ministerul Educaţiei ar urma să desfiinţeze ilegal sute de programe de master care au fost acreditate de către ARACIS în ultimul an. Aşa susţin rectorii mai multor universităţi private, nemulţumiţi că Ministerul Educaţiei refuză să publice numărul de locuri pentru programele de master din următorul an universitar.



„Este o situaţie fără precedent: ministerul vrea să desfiinţeze programe abia acreditate în ultimul an, deşi legea prevede că o astfel de măsură poate fi luată doar dacă acelaşi organism ar constata, în urma unor verificări, că respectivele specializări nu mai îndeplinesc criteriile în baza cărora au fost acreditate“, se plâng, sub protecţia anonimatului, rectorii universităţilor private.

Noua clasificare a universităţilor este realizată de Asociaţia Europeană a Universităţilor, la cererea ministrului de resort, Daniel Funeriu.

Conform acestei noi clasificări, universităţile vor fi împărţite pe trei categorii: centrate pe educaţie (doar cu dreptul de a organiza cursuri de licenţă), universităţi de educaţie şi cercetare ştiinţifică (care vor putea să aibă şi programe de masterat) şi universităţile de cercetare avansată şi educaţie (care vor avea licenţă, masterat şi doctorat).

Până la anunţarea noii clasificări, universităţile nu pot organiza concursuri de admitere la programele de masterat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite