A scăpat de tumoarea de cinci kilograme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fetiţa de 13 ani din Arad ce suferea de o tumoare abdominală-gigant a fost operată ieri dimineaţă la Cluj-Napoca. Medicii de la Institutul Oncologic "Ioan Chiricuţă" au ţinut-o pe Roxana

Fetiţa de 13 ani din Arad ce suferea de o tumoare abdominală-gigant a fost operată ieri dimineaţă la Cluj-Napoca. Medicii de la Institutul Oncologic "Ioan Chiricuţă" au ţinut-o pe Roxana Brudaşcă pe masa de operaţie trei ore, timp în care au extirpat tumoarea de aproximativ cinci kilograme.

Tatăl fetei, Aurel Brudaşcă, a povestit că, timp de două luni, medicii au spus că micuţa este însărcinată. "De la spitalul din Lipova ne-au trimis în Arad, unde a fost internată o săptămână la maternitate", spune bărbatul. Abia, după ce i-a fost făcută o ecografie abdominală, s-a stabilit că este vorba de o tumoare.

Tânăra din Aluniş, judeţul Arad, a fost adusă la Cluj luni, iar o comisie multidisciplinară a decis să fie operată de urgenţă, deoarece exista riscul ca tumoarea să afecteze şi alte organe. "Intervenţia a fost reuşită, iar pacienta se află la reanimare", a declarat conf. dr. Valentin Cernea, directorul de cercetare al institutului. Tumoarea a fost trimisă la un laborator de anatomie patologică, pentru a se stabili natura acesteia.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite