O săptămână la mare cu 159 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O săptămână la mare cu 159 de lei
O săptămână la mare cu 159 de lei

În perioada 1-30 septembrie, puteţi petrece şapte zile pe litoralul intern la preţuri cuprinse între 159 şi 399 de lei. Dacă vreţi să beneficiaţi de o vacanţă ieftină în extrasezon, ar trebui să vă grăbiţi, deoarece se merge pe principiul „primul venit, primul servit“.

La 1 septembrie începe a 15-a ediţie a programului „O săptămână la mare“, derulat de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR). În programul care va dura până la 30 septembrie s-au înscris 62 de hoteluri, care vor practica preţuri cuprinse între 159 şi 399 de lei de persoană pentru şapte zile de cazare.

Peste 35.000 de locuri de cazare

„Hotelurile vor asigura 8.890 de locuri pe serie, adică 35.560 de turişti vor putea beneficia de locuri pe litoral, la tarife reduse toată luna septembrie“, informează un comunicat al FPTR. Vânzarea pachetelor se va face pe principiul „primul venit, primul servit“. Din cele 62 de hoteluri, cele mai multe locuri se găsesc la cele din staţiunea Mamaia (15 hoteluri cu 2.486 de locuri), urmate de cele din Saturn (şapte hoteluri cu 1.430 de locuri), Jupiter (şase hoteluri cu 1.184 de locuri), Eforie Nord (10 hoteluri cu 1.154 de locuri), Venus (cinci hoteluri cu 910 locuri) şi Olimp (patru hoteluri cu 830 de locuri).

În Neptun, trei hoteluri vor oferi 340 de locuri, iar în Cap Aurora şi Eforie Sud vor fi puse la dispoziţia turiştilor 380 de locuri de cazare. Cele mai puţine locuri se găsesc în staţiunile Costineşti (două hoteluri cu 40 de locuri) şi Vama Veche (două hoteluri cu 26 de locuri de cazare). În fiecare an, pe litoral, există două programe de reduceri: „O săptămână la mare“, derulat de FPTR şi „Litoralul pentru toţi“, lansat de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) şi Asociaţia „Litoral“.

Ambele sunt derulate în perioadele 4 mai - 15 iunie şi 1-30 septembrie. La ediţia din această vară, cele două programe au înregistrat un grad de ocupare de peste 80%. Prin „O săptămână la mare“ au fost puse la dispoziţia turiştilor 14.000 de oferte şi s-au vândut aproximativ 13.000 de locuri. Un rezultat asemănător l-a avut şi „Litoralul pentru toţi“. „În program s-au înscris 64 de hoteluri şi au fost puse la dispoziţia turiştilor 7.000 de locuri de cazare. În luna mai, gradul de ocupare a fost de 45%, iar în luna iunie, s-au vândut peste 85%“, afirmă Corina Martin, preşedintele ANAT.

Reduceri la tratamentele balneare

În cazul în care doriţi să vă refaceţi organismul şi preferaţi tratamentele balneoclimaterice, puteţi opta pentru programele „O săptămână de refacere“ şi „Decada balneară“, derulate de Patronatul Turismului Balnear. Pentru asta va trebui să mai aşteptaţi puţin. Promoţia va începe la 1 octombrie şi se va termina la 15 decembrie şi va practica preţuri începând de la 200 de lei de persoană pentru o săptămână de cazare cu tratament terapeutic inclus.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite