şantieristul Videanu s-a documentat din Madagascar la Moscova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

destinaţii mai exotice, cum ar fi Madagascar, aproape jumătate de miliard de lei. Cel mai mult a costat şederea în Franţa, peste 370 milioane de lei, care a fost şi prima deplasare în

destinaţii mai exotice, cum ar fi Madagascar, aproape jumătate de miliard de lei. Cel mai mult a costat şederea în Franţa, peste 370 milioane de lei, care a fost şi prima deplasare în străinătate în acest an, în perioada 10-12 ianuarie. Primarul nu s-a dus singur, ci cu o suită de nouă persoane. Acolo, cei zece au studiat "mobilierul urban" şi "modul de soluţionare a unor aspecte urbanistice majore într-o capitală europeană de referinţă". Din capitala luminii, primarul s-a întors totuşi cu o idee: scoaterea corcoduşilor de pe bulevardele principale ale Capitalei.
Vizita pariziană a fost precedată de cea în Madagascar, între 23 noiembrie şi 1 decembrie anul trecut, situată pe locul doi în topul cheltuielilor, unde s-a întâlnit cu primarii francofoni. La prima ieşire ca primar general, la nici două luni după câştigarea alegerilor, Videanu a făcut un tur al Europei. Nouă zile, şapte oraşe: Atena, Viena, Paris, Frankfurt, München, Amsterdam şi Londra. În mai multe ţări, Videanu a fost însoţit de "blonda de la primărie", Cristina Pârvulescu, director executiv la Direcţia de Management al Creditelor Externe, şi de unul dintre consilierii aceluiaşi departament. Scopul deplasării - lansarea şi susţinerea obligaţiunilor municipale. Videanu nu a neglijat nici Estul. Trei zile în Rusia au costat bugetul primăriei aproape 100 milioane de lei. "Vizita tehnică la Paris a constituit un bun prilej pentru schimbul de idei şi experienţă privind tendinţele şi posibilităţile de colaborare dintre cele două primării în vederea echipării cu mobilier urban la nivel european, o nouă viziune în ceea ce priveşte conceptele şi abordările privind regenerarea centrelor istorice în marile metropole", a fost concluzia vizitei la Paris. Proaspăt întors, primarul nu a stat decât două zile în ţară: a plecat în Cehia şi, după alte două săptămâni, în Austria.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite