1.500 de sancţiuni în urma raziei poliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circa 250 de agenţi din tot judeţul au participat la acţiune. Poliţiştii care au luat parte la razie au fost de la Serviciul Poliţiei Rutiere, Ordine Publică şi Investigaţii Criminale.

Drumurile clujene au fost luate aseară cu asalt de circa 250 de poliţişti, care au desfăşurat o acţiune de amploare în tot judeţul. Poliţiştii au instalat filtre în tot judeţul între orele 17.00 şi 24.00, fiind verificaţi mii de clujeni. Acţiunea cu codul „3M-ÎNSIGURANŢĂ” a fost comandată în 5 mai de către Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR). Pe lângă judeţul Cluj, acţiuni similare s-au desfăşurat în judeţele Mureş şi Galaţi.

Coordonatori de la centru

Acţiunea de la Cluj a fost coordonată de trimişi ai IGPR. Înainte de ora 17.00, poliţiştii au avut o şedinţă de instruire în cadrul Inspectoratului de Poliţie Cluj, după care s-au deplasat spre posturi. Fiecare echipaj a avut o zonă de acţiune, în care a putut să-şi mute locaţia. În Piaţa Lucian Blaga, în faţa Casei de Cultură a Studenţilor, au fost traşi pe dreapta zeci de clujeni, dar şi români aflaţi în trecere prin oraş.
La Podul Nord din Mănăştur, un alt echipaj, acţiona cu aparat radar. Fără prea mult succes însă, aglomeraţia nu le-a permis clujenilor să depăşească viteza legală la intrarea în oraş. După câteva ore, echipajul cu radar s-a mutat pe Calea Turzii.

Filtru mare la Gilău


La intrarea în Gilău s-au poziţionat două echipaje de Poliţie, însoţite de reprezentanţi ai Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNANDR) şi ai Autorităţii Rutiere Române (ARR). Aceştia au verificat rovignetele, dimensiunile de gabarit ale autovehiculelor iar reprezentanţii ARR au verificat timpii de conducere, licenţele de transport şi atestatele şoferilor de autocamioane şi autocare.

Peste 1.500 de sancţiuni

Comisarul-şef Axente Mihai, coordonatorul raziei rutiere se aştepta la cel puţin o mie de sancţiuni contravenţionale. Aşteptările lui au fost chiar depăşite, poliţiştii aplicând 1.519 sancţiuni contravenţionale, dintre care 1.322 la regimul circulaţiei. Amenzile acordate au totalizat 207.532 de lei.
Au fost ridicate 55 de permise de conducere, dintre care 16 pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice. Rezultatele poliţiştilor includ şi constatarea în flagrant a 43 de infracţiuni. Printre „capturi” se numără un tractor furat din Franţa şi o maşină furată din Anglia.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite