A salvat o viaţă şi a ajuns primar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircia Muntean este edilul Devei de 12 ani, devenind popular după ce a salvat un copil de la înec Se pregăteşte să candideze şi pentru al patrulea mandat. Primarul din Deva spune că nu

Mircia Muntean este edilul Devei de 12 ani, devenind popular după ce a salvat un copil de la înec

Se pregăteşte să candideze şi pentru al patrulea mandat. Primarul din Deva spune că nu se prezintă în faţa oamenilor cu "pupături de mâini şi promisiuni", ci cu realizări. La rândul lor, alegătorii spun că este un personaj popular care a schimbat în bine înfăţişarea oraşului.

Cu trei mandate de primar în palmares, edilul-şef din Deva are mari şanse să îl bifeze şi pe al patrulea. Mircia Muntean spune că "pionieratul" este atuul său şi că o parte dintre proiectele iniţiate de el au fost preluate şi de alţi colegi de-ai săi din ţară.

E vorba despre construcţia primei telegondole dintr-o aşezare urbană, realizarea sensurilor giratorii, descongestionarea traficului şi amenajarea de parcări ecologice. "Are popularitate foarte mare, mai ales după ce a salvat un copil care era să se înece la ştrand.

Oamenii l-au perceput ca făcând parte din clasa lor. Nu are un contracandidat serios şi popular şi de aceea câştigă alegerile. Oamenii au încredere în el că face, acum cât şi cum este discutabil, dar face ceva", consideră Nicolae Bora, un alt localnic din Deva.

Oază pentru investitori

În prezent, Deva se poate lăuda cu statutul de oraşul cu cel mai mare număr de investiţii pe cap de locuitor, dar şi cu o rată foarte mică de tineri plecaţi la muncă peste hotare.

Afaceriştii străini sau români au găsit în Deva toate avantajele pentru a-şi ridica investiţiile: drum european, forţă de muncă şi terenuri oferite de municipalitate.

"Investitorii au fost atraşi de disponibilitatea noastră şi de eficienţa şi rapiditatea cu care au primit avizele. Le-am oferit terenuri, le-am pus la dispoziţie tot ce aveau nevoie pentru a se stabili în Deva. Astfel am ajuns ca municipiul să se dezvolte extraordinar de mult", susţine edilul Mircia Muntean.

Nu are contracandidat

Marea majoritate a locuitorilor Devei consideră că actualul primar a adus investiţii importante în oraş şi că are şanse mari să fie reales. "A făcut multe în Deva, dar cred că se puteau face şi mai multe. Totuşi nu înţeleg de ce cheltuieşte un milion de euro pentru o fântână când mai sunt drumuri de asfaltat. Asta ar putea să-l coste în campanie", spune Viorica Istodor. Alte voci spun că primarul Mircia Muntean nu are un contracandidat pe măsură, motiv pentru care e preferat de către cetăţeni.

Le-am oferit investitorilor terenuri, le-am pus la dispoziţie tot ce aveau nevoie pentru a se stabili în Deva

(Mircia Muntean,primar Deva)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite