O nouă sală de operaţii pentru bebeluşii cu malformaţii cardiace

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii cu malformaţii cardiace vor beneficia de un nou bloc operator şi de personal medical specializat la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş. Potrivit

Copiii cu malformaţii cardiace vor beneficia de un nou bloc operator şi de personal medical specializat la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş.

Potrivit doctorului Horaţiu Suciu, citat de NewsIn, în România se nasc anual aproximativ o mie de copii cu malformaţii cardiace, din care 900 necesită operaţie din primul an de viaţă. La Târgu Mureş există un singur bloc operator şi o singură echipă specializată, care operează, în medie, 270 de copii anual.

Campania "Şansă la viaţă, şansă la noi amintiri", demarată ieri de o companie multinaţională şi care va dura până la 30 septembrie, presupune amenajarea unui nou bloc operator la Institutul de Boli Cardiovasculare din Târgu Mureş şi specializarea în străinătate a personalului medical. Şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară a institutului, dr. Radu Deac, a precizat că secţia pentru copii este unica din ţară şi aici se fac opt tipuri de operaţii şi intervenţii la copii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite