Bine că s-a terminat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dar triumful roş-albaştrilor este umbrit de tot ceea ce s-a întâmplat în jurul meciului de la Vaslui, pornind de la declaraţiile lui Gigi Becali, care considera că moldovenii nu ar fi trebuit

Dar triumful roş-albaştrilor este umbrit de tot ceea ce s-a întâmplat în jurul meciului de la Vaslui, pornind de la declaraţiile lui Gigi Becali, care considera că moldovenii nu ar fi trebuit să stea în drumul echipei sale spre titlu, şi încheind cu comportamentul huliganic al suporterilor, care au terorizat un oraş întreg încă din clipa în care au coborât din tren.
Grotescul a fost atins însă la Petroşani, acolo unde Rapid, "cea mai frumoasă echipă din ţară", în opinia lui Răzvan Lucescu, şi-a luat adio de la această ediţie de campionat în cel mai lamentabil mod cu putinţă. Frustraţi că titlul le este interzis şi anul acesta, giuleştenii nu au fost interesaţi decât să-şi lovească adversarii. Rapid a fost, astfel, autoarea unei premiere triste în fotbalul nostru, pentru că niciodată până acum nu s-a pomenit ca un meci să fie suspendat pentru că o echipă a avut cinci jucători eliminaţi.
Ceea ce s-a întâmplat în ultima etapă nu a fost decât finalul unei competiţii decăzute, la cel mai jos nivel posibil, în contrast cu parcursul de excepţie pe care Steaua şi Rapid l-au avut în Cupa UEFA. Iar interesul microbiştilor s-a mutat de pe gazon în afara acestuia. Frumuseţea fotbalului a pălit în faţa corului de behăitori giuleşteni, dirijaţi de ciobanul-şef Dinu Gheorghe. Iar cursa lui Gigi Becali cu Maybachul prin Bucureşti, în urmărirea jucătorilor Gloriei Bistriţa, cărora dorea să le dea o valiză cu bani, pentru a-şi apăra corect şansele în faţa Rapidului, s-a dovedit mai spectaculoasă decât un duel Alonso-Schumacher în Formula 1. Interesant este că toate echipele pe care latifundiarul din Pipera a încercat să le motiveze au refuzat cu demnitate. şi tot cu demnitate au pierdut. Singura care a acceptat a fost Jiul, şi aceasta chiar a încurcat Rapidul. Acuzele de blat au devenit o banalitate, ajungându-se în situaţia ca jucătorii să fie duşi de mână la poligraf, pentru a-şi proba buna-credinţă în ochii patronilor. Iar ca tacâmul să fie complet, şefii din fotbal ţin prima pagină a ziarelor cu afacerile mai mult sau mai puţin curate în care sunt implicaţi. Marian Iancu, patronul lui Poli Timişoara, a trecut deja de două ori prin arest, Copos este cercetat în dosarul "Loteria", sponsor tradiţional al Rapidului, iar Constantin Iacov, preşedintele Naţionalului, vrea să-l trimită după gratii pe Mitică Dragomir, pentru că şeful Ligii l-ar fi ajutat pe Gino Iorgulescu să facă pierdut un milion de dolari din transferul lui McKain la echipa de pe Bega. Iar Bodu îi aşteaptă pe toţi la cotitură, pentru că are de recuperat milioane de euro datorate statului.
Din fericire, campionatul s-a încheiat, iar până la sfârşitul lui iulie vom avea un pic de linişte. Microbiştii nu au însă de ce să fie trişti, pentru că astăzi începe Cupa Mondială din Germania. Ca de obicei, în ultimii opt ani, tricolorii nu au loc la masa celor mari. Dar nici nu ar merita, având în vedere mocirla în care se scaldă fotbalul românesc.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite