Artiştii şi-au dat întâlnire la Fânfest, la Roşia Montană VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de trei zile, pe dealurile de la Roşia Monană are loc festivalul Fân Fest, organizat de cei care vor să introducă Roşia Montană în reţeaua UNESCO, opozanţi ai proiectului minier de exploatare a aurului din zonă. Reporterii "Adevărul" vor transmite în timp  real informaţii şi ştiri despre festival.

Organizatorii susţin că, pe tot parcursul festivalului,  vizitatorii pot să cunoască istoria de 2.000 de ani a Roşiei Monatnă, să participe la concerte în aer liber, la proiecţii speciale de film, conferinţe şi tuturi ghidate prin localitate şi împrejurimi.

image

Tururile turistice sunt în punctele importante ale localităţii: bisericile, tăurile, situl arhitectural protejat Roșia Montană, galeriile romane.

Sâmbătă şi duminică, la Tăul Brazi, vor avea loc concerte susţinute de trupele: Luna Amară, Sarmalele Reci, Aria Urbană, Alternativ Quartet, Mojo Barells Band, Junetrip, Trupa OM, Maya, Adhoc, Dusty old records, Fierbințeanu.


Sâmbătă dimineaţă, participanţii la festival vor putea să participe la o demonstraţie de Tai Chi Chuan, o artă marţială în care corpul şi mintea de întrepătrund.

image

Fesitvalul va continua cu prezentări despre agricultura, protecţia mediului şi istoria de la Roşia Montană. Teatrul Maghiar din Cluj va monta spectacolul “Roșia Montană, pe linie fizică și politică”, într-o  variantă inedită a piesei, cu povestea spectacolului, modul în care, pornind de la un proiect artistic, autorii au descoperit Roșia Montană și cum i-a influențat și schimbat acest lucru.

Vezi programul Festivalului AICI

Proteste în centrul Roşiei Montane

Reacţiile venite de la Gold Corporation şi de la susţinătorii proiectului de extragere a aurului nu au întârziat să apară.

Azi dimineaţă, mai mulţi localnici, membrii ai Sindicatului „Viitorul Mineritului”, care sunt pentru proiectul minier de la Roşia Montană, au participat la un protest faţă de organizarea Festivalului Fân Fest la Roşia Montană. Sindicaliştii susţin că vor protesta pe tot parcursul festivalului.

image

Citeşte aici alte detalii despre festival:

FânFest, festival pentru toată familia

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite