Gold Corporation contracatacă Fân Fest. Au inventat alt festival pentru a-și susține proiectul FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sambata, in timp ce organzatorii Festivalului ecologic Fan Fest s-au adunat in partea de sus a muntelui, pe scena centrala - o pajiste aflata la aproape 1 kilometru de centrul orasului Rosia Montana, in Piata Veche - kilometrul 0 al comunei, manifestanti pro exploatare defilau in grupuri destul de numeroase, cu tricouri inscriptionate cu slogane pro minerit, pe muzica traditionala romaneasca.

image


Vineri seara a inceput Festivalul Fan Fest - eveniment organizat de Asociatia Albunus Maior cu implicarea a numeroase ONG-uri si asociatii ecologiste din Romania si din strainatate.

Evenimentul reprezinta, asa cum se mentioneaza in prezentarile oficiale:" ... cea mai vizibilă și mai spectaculoasă formă de exprimare a luptei noastre și a viziunii pe care o avem pentru acesti munți care adăpostesc vestigii arheologice unice în lume (...)" si reprezinta o forma de protest impotriva exploatarii miniere pe baza de cianuri, plan al Rosia Montana Gold Corporation.


image

Tot in aceasta perioada, se deruleaza si Festivalul „Marie draga Marie" - (luni 15 august, in satul vecin Carpenis,) eveniment organizat de Primaria localitatii cu sprijinul Gold Corporation dar si „Ziua Minerului" - eveniment foarte puternic promovat, sustinut si el de firma canadiana.

Conform organizatorilor Fan Fest sambata dupa-amiaza se aflau in Rosia Montana aproximativ 800 de participanti la Festivalul ecologic dar mai erau asteptate cel putin 600 de persoane.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite