Maghiarii către Kelemen Hunor: “Anulează certificatul sau dă-ţi demisia”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe organizaţii neguvernamentale de mediu din Ungaria cer demisia ministrului Kelemen Hunor după decizia de descărcare arheologică a Masivului Cârnic de la Roşia Montană.

Maghiarii de la 77 de ong-uri îi cer ministrului Kelemen Hunor să revoce certificatul de descărcare arheologică al masivului Cârnic sau să-şi dea demisia. Într-o declaraţie comună privind exploatarea de la Roşia Montană, reprezentanţii ong-urilor de mediu susţin că proiectul gigant a ridicat încă de la bun început o serie de probleme şi riscuri în domeniul protecţiei mediului, a legalităţii, şi a drepturilor omului.


„Au trecut zece ani de când proiectul minier de la Roşia Montană al companiei Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) a stârnit  îngrijorare în rândul societăţii civile şi a opiniei publice din România. Gigantul proiect a ridicat încă de la bun început o serie de probleme şi riscuri în domeniul protecţiei mediului, a legalităţii, drepturilor omului, economiei şi, nu în ultimul rând, în privinţa moralităţii”, se arată în scrisoarea către Kelemen Hunor.


Maghiarii arată că prin poziţia adoptată în acest moment, Kelemen Hunor compromite imaginea întregii comunităţi maghiare din România şi nu îi mai reprezintă.
Declaraţia de la ong-uri se încheie cu solicitarea ca ministrul Culturii să revoce certificatul de descărcare arheologică al masivului Cârnic, pe care Kelemen Hunor l-a semnat „fie din bună credinţă, fie din interese proprii”.

„În cazul în care acest lucru nu este posibil, îl rugăm să demisioneze din funcţie, pentru a păstra onoarea şi cinstea comunităţii maghiare din România”, îşi încheie maghiarii declaraţia.

Citiţi şi:

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite