Profesorul Ionescu-Târgovişte despre Roşia Montană: „Ne alegem cu praful de pe tobă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorul Ionescu-Târgovişte, membru corespondent al Academiei Române, a trimis o scrisoare deschisă privind Roşia Montană.





Profesorul spune că România nu trebuie să se compare cu ţările europene şi mai ales cu Suedia. „În Suedia, exploatările sunt făcute de suedezi, ceea ce implică o rigoare metodologică maximă, rigoare care mă îndoiesc că va fi posibil de impus de o corporaţie străină care îşi urmăreşte bine propriile scopuri”, arată în scrisoare profesorul Ionescu-Târgovişte.


Academicianul mai spune în document că proiectul este triplu dezastruos: cultural-arheologic- ar înseamna un sacrificiu pe care l-am putea face noi pentru binele copiilor noştri, economic- sub 50% din profit- ceea ce înseamnă o afacere proastă pentru România, ecologic-medical-200.000 de tone de cianură vor rămâne în zonă.


Profesorul Ionescu-Târgovişte susţine că lacul cu cianuri va trebui supravegheat de către partea română. „S-ar putea ca tonele de aur ce revin în prezent României să fie suficiente pentru asigurarea sistemului de protecţie în următorii ani după închiderea acestei afaceri. În acest fel ne vom alege cu praful de pe tobă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite