Huiduieli şi îmbrânceli la Roşia Montană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a fost ieri în vizită la Roşia Montană, unde a stat de vorbă cu reprezentanţii companiei miniere care şi-a propus să extragă aurul existent în zonă. Pe parcursul vizitei, militanţii pro şi contra proiectului minier s-au huiduit şi îmbrâncit, la un moment dat fiind necesară intervenţia jandarmilor pentru calmarea spiritelor.

„Sunt convins că discutăm despre un nivel de poluare minor. Sper ca Guvernul să se mişte destul de repede şi exploatarea să demareze. Avem nevoie de mina de aur, de locurile de muncă ce vor apărea ulterior", a declarat preşedintele Băsescu la finalul prezentării proiectului minier Roşia Montană, susţinută de directorul general al Roşia Montană Gold Corporation, Dragoş Tănase.

Traian Băsescu s-a declarat un susţinător ferm al proiectului minier şi a criticat atitudinea delăsătoare a politicienilor, pe care i-a considerat principalii vinovaţi de întârzierea lucrărilor. „Premierului trebuie să îi vină nişte miniştri care să nu fie laşi şi să treacă peste teama de a se implica în ceva", a comentat Băsescu. Preşedintele a vizitat o fostă carieră minieră, dar şi izvoarele din zonă, majoritatea contaminate cu reziduuri rămase în urma exploatărilor din trecut. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite