VIDEO De ce este nevoie de cianură la Roşia Montană?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„De ce se optează pentru folosirea cianurilor în exploatarea minieră de la Roşia Montană şi care sunt consecinţele care pot decurge de aici, atât în mediu, cât şi în privinţa sănătăţii oamenilor?''

Aceasta a fost tema ultimei dezbateri organizată de Adevărul TV şi transmisă în direct, ieri, la ora 15.00, pe www.adevarul.ro.

"Cianura ar trebui sistată definitiv. Metodele alternative sunt mai scumpe, dar ce poate fi mai scump decât viaţa?", a deschis discuţia Ovidiu Bujor, membru al Academiei de Ştiinţe Medicale. De asemenea,  profesorul Dan Bălălău, doctor în toxicologie a spus că pericolul cel mai mare este că cianurile sunt alcaline, reacţionează instantaneu cu apa din iazul de decantare şi o simplă doză inhalată poate fi suficientă pentru a provoca decesul.

De cealaltă parte s-a situat Cătălin Hosu, director de comunicare la Roşia Montană Gold Corporation: „Exploatarea cu cianură este cea mai ecologică". Opinia acestuia a fost susţinută din studio de Silvian Ionescu, şef al Gărzii de Mediu. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite