Turismul la Roşia Montană, interzis de şapte ani - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internă de astăzi scrie despre interzicerea turismului la Roşia Montană, iarna grea din sud sau numărul spionilor români. Printre alte subiecte, posibilitatea unui salariu în plus la Leprozeria Tichilesti, iar Sun Plaza îi pune în umbră pe comercianţii din sudul Capitalei.

Turismul la Roşia Montană, interzis de şapte ani. Autorităţile locale sunt acuzate că au blocat orice investiţie şi au sărăcit zona Roşia Montană pentru ca proiectul Gold Corporation să fie considerat singura modalitate de redresare economică. De mai bine de şapte ani, orice persoană privată care a dorit să investească în zona Roşia Montană din Munţii Apuseni, unde compania Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) vrea să exploateze resursele aurifere, s-a lovit de refuzul autorităţilor locale de a elibera certificate de urbanism şi autorizaţii de construcţie, scrie Evenimentul Zilei.

Iarnă grea în sud. Autoturisme înzăpezite, drumuri şi şcoli închise, circulaţie restricţionată, trenuri anulate, localităţi în beznă, solicitări-record la ambulanţe. Avertizarea cod portocaliu de ninsori şi viscol a fost prelungită până luni, la ora 20:00, pentru Bucureşti şi judeţele Giurgiu, Prahova, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Galaţi, Vrancea şi Ilfov, potrivit Jurnalul Naţional.

Am ajuns "lideri ai spionajului mondial". Spre deosebire de ţări ca SUA sau Marea Britanie, România are un număr secret de agenţi secreţi, dar, din declaraţiile unor foşti directori SIE rezultă că avem cel puţin 60 de agenţi de securitate la suta de mii locuitori, în vreme de britanicii au 6, iar americanii 9. "România - liderul spionajului mondial. Nici Ceauşescu nu avea atâţia agenţi 007" titrează cotidianul italian La Repubblica, care avansează cifra de 12.000 de angajaţi ai SRI, preluată din presa românească, unde este citat Cătălin Harnagea, fost director al Serviciului de Informaţii Externe (SIE), anunţă Gândul.    

Sporuri de medici pentru liftieri, preoţi şi vidanjori. Proiectul de ordin pentru aprobarea regulamentului sporurilor în cadrul sistemului de sănătate ar putea aduce un salariu în plus personalului de la Leprozeria Tichilesti, dar ia în calcul şi angajaţii de la departamentele de arhiva, xerox şi chiar preoţii, potrivit România liberă.

Sun Plaza îi pune în umbră pe comercianţii din sudul Capitalei.
Cel mai mare mall din România îşi va deschide porţile pe 25 februarie. Celelalte centre comerciale vor înregistra o scădere a numărului de vizitatori, în special în prima lună, spun specialiştii. Cel mai mare mall din România se deschide pe 25 februarie, potrivit bannerelor care deja împânzesc oraşul. Cu o întârziere de aproape un an şi jumătate şi grăbit spre inaugurare sub presiunea marilor chiriaşi, Sun Plaza, situat în sudul Capitalei, are şansa să rămână cel mai mult timp în fruntea clasamentului centrelor comerciale, scrie Evenimentul Zilei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite