Scrisoarea lui Mailat: „Plătesc pentru toţi românii” - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Italia: Ancheta în cazul Mailat a fost superficială şi va fi reluată
Italia: Ancheta în cazul Mailat a fost superficială şi va fi reluată

Presa internă de astăzi scrie despre părerea lui Romulus Mailat despre sentinţa sa, pericolul generat de vagoanele CFR sau locul într-un clasament online care indexează istituţii de învăţământ superios. Printra alte subiecte, Cătălin Voicu a fost audiat pentru o nouă faptă, iar în Europa sunt droguri contaminate cu antrax.

Scrisoarea lui Mailat: „Plătesc pentru toţi românii”. Într-o corespondenţă purtată cu EVZ, românul închis pe viaţă în Italia povesteşte cum rudele l-au lăsat baltă, iar Nati Meir i-a tras ţeapă. Romulus Mailat se consideră un „caz politic”: zice că italienii ştiau că n-a omorât-o el pe femeie, dar l-au aruncat în puşcărie doar pentru că era român, unul la îndemână. Dacă tot e să fie condamnat definitiv la închisoare pe viaţă şi să plătească astfel „pentru toţi românii”, deţinutul ar vrea să fie transferat în ţară, unde măcar îşi poate vedea familia.

Vagoanele CFR, pericol public. Scaune rupte, oglinzi sparte, geamuri care nu se mai deschid de mult, însă prin care intră vântul ca la el acasă. Acestea sunt condiţiile în care circulă călătorii trenurilor Personal şi Accelerat ale CFR Călători. Nu este o noutate, deoarece 60% din parcul de vagoane al CFR Călători, are durata de funcţionare depăşită, având peste 30 de ani vechime, notează Jurnalul Naţional.

Universităţile, pe ultimul loc în topurile online. România are o singură universitate între primele o mie ierarhizate de Webometrics, cel mai important clasament care indexează opt mii de instituţii de învăţământ superior din lume, în funcţie de performanţa paginilor electronice. Cehii au nouă, maghiarii, cinci. Universităţile româneşti se află la coada clasamentelor mondiale nu doar din punctul de vedere al performanţelor ştiinţifice, ci şi din perspectiva vizibilităţii pe internet. , potrivit Gândul.

Cazul Voicu dezvăluie cartelurile drumarilor.
Senatorul PSD Cătălin Voicu a fost audiat ieri de procurorii anticorupţie pentru o nouă faptă. El ar fi  primit 60.000 de euro de la omul de afaceri Costel Căşuneanu cu scopul de a interveni la magistraţi de la Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a soluţiona favorabil contestarea unor licitaţii organizate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), arată România liberă.

Droguri contaminate cu antrax în Europa.
Experţii avertizează că pe piaţă circulă heroină contaminată. 10 oameni au murit deja în Scoţia şi în Germania. Peste 20 de tineri consumatori de heroină, din Scoţia şi din Germania, au fost infectaţi cu antrax, iar 10 dintre aceştia au murit, avertizează experţii Centrului European pentru Monitorizarea Dependenţei de Droguri şi cei ai Centrului pentru Controlul Bolilor Transmisibile, anunţă Evenimentul Zilei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite