Primarul unui oraș din Spania a scos băncile din parcuri, ca să nu mai stea românii pe ele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lui Garcia Albiol nu-i mai plac băncile din parcuri Foto: foropolitico.es
Lui Garcia Albiol nu-i mai plac băncile din parcuri Foto: foropolitico.es

Controversatul primar al orașului Badalona, Xavier Garcia Albiol, a găsit soluţia pentru ca imigranţii - şi mai ales ţiganii români - să nu se mai strângă în grupuri, seara, prin parcuri: A demontat băncile pe care stăteau aceştia.

Xavier Garcia Albiol este, poate, cel mai controversat primar din marile oraşe ale Spaniei. Mereu făcând subiectul ştirilor despre xenofobie, rasism şi discriminare, polemicul edil PP din al treilea oraş ca mărime al Cataloniei, Badalona, a revenit în centrul atenţiei. Ultima sa ispravă? A scos toate băncile, în număr de 16, dintr-un parc din cartierul Salut, la intersecţia străzilor General Moragas şi Pau Piferrer, scrie La Vanguardia. Motivul? Să nu se mai aşeze imigranţii pe ele seară de seară, făcând gălăgie care ar deranja vecinii din zonă. Şi prin imigranţi, domnul Albiol se referă, ca întotdeauna, la ţiganii români, "obsesia" sa, care l-a şi propulsat în fotoliul de primar al localităţii.

Nu doar băncile i-au căşunat primarului Badalonei în cartierul Salut, ci şi o cişmea. Afară şi cu aceasta. Astfel a decis Primăria din localitate să rezolve problemele de "convieţuire" în cartier. Locatarii din zonă s-au plâns că nu pot dormi nopţile pentru că în parcul respectiv se strâng, până târziu în noapte, "gălăgioşii" imigranţi. Iar ţiganii români foloseau cişmeaua ca să se spele! Aşa că deranjau.

Au fost desființate 34 de bănci şi mai multe cişmele.

Află mai multe despre ce a făcut controversatul primar pe adevarul.es

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite