400 de ţigani români terorizează un sat din Andaluzia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tăbără de ţigani din Franţa sursă: dw-world.de
Tăbără de ţigani din Franţa sursă: dw-world.de

Sătenii din Aznalcazar, un sat andaluz din Spania care trăieşte din agricultură şi turism rural, se plâng că ţiganii români îi agasează, cerşind zilnic din poartă în poartă şi furând tot ce prind.

Anul acesta, o şatră de ţigani români de 400 de membri a invadat, pur şi simplu, satul, aşezându-şi tabăra într-o zonă protejată natural, sub un pod, lângă râul Guadiamar, scrie ABC de Sevilla. De la sosirea acestora, sătenii nu-şi mai pot lăsa uşile deschise nicio secundă, pentru că ţiganii români nu se limitează la a munci peste zi în agricultură.

"Cerşesc şi de câte 4-5 ori pe zi la aceeaşi casă, dar nu vor mâncare sau haine"

Unde unii văd rasism, sătenii din Aznalcazar văd teamă, convieţuire imposibilă, inadaptare şi insecuritate. Cum se încheie ziua de muncă şi soseşte după-amiaza, străzile liniştite ale satului sunt practic inundate de gălăgia făcută de aceşti ţigani, care iau casele la rând, cerşind. Nici magazinele nu scapă.

Află de ce primăria nu poate rezolva conflictul dintre ţigani şi localnici

"Vin de câte patru-cinci ori pe zi, de multe ori chiar aceeaşi persoană. Dar nu se mulţumesc cu mâncare sau haine, pentru că atunci când le dai câte un sandviş, lapte sau alte alimente îţi spun că nu, că vor bani. Dacă le dai haine, le aruncă", se plânge Maria Martin, o săteancă. "În plus, când găsesc uşile caselor deschise, nu pierd oportunitatea de a intra şi a fura", mai spune Maria.

Sătenii se plâng că integrarea le este binecunoscută, dar că aceasta nu este posibilă cu astfel de oameni care nu vor să accepte normele de bună convieţuire.

Află răspunsul au primit autorităţile din Aznalcazar când au solicitat asistenţa Consulatului Român din Sevilla

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite