Dacia, a treia cea mai fiabilă maşină din Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoturismul românesc e singurul "intrus" din primele şapte clasate, restul celor mai bune clasate mărci fiind japoneze. Dacia e pe locul 2 şi la "berline".

Organizaţia Consumatorilor şi Clienţilor din Spania (OCU) a realizat un studiu privind cele mai fiabile mărci auto de pe piaţa spaniolă, informează portalul Terra.

Studii de fiabilitate, precum cele ale J.D. Power (SUA) sau ADAC (Germania) sunt o referinţă importantă pentru fabricanţii de autotorusime din întreaga lume. Mărcile auto au pariat mereu pe fiabilitate şi calitate în campaniile de publicitate ale noilor modele auto. Şoferii obişnuiesc să aprecieze gradul de fiabilitate al unei maşini după cât de des sau de rar trebuie să treacă pe la service-ul auto. Acest studiu vine astfel în întâmpinarea celor care vor să-şi achiziţioneze astfel un nou automobil şi vor să ştie cât de fiabil este acesta.

Ultimele chemări în fabrică a autoturismelor diverselor mărci, care, în mod tradiţional, se aflau în topul fiabilităţii-vezi cazurile Toyota-Lexus, cele mai recente-au tras un semnal de alarmă. Există, oare, un fabricant auto infailibil? Există vreo marcă auto ale cărei maşini să nu aibă nici o problemă de-a lungul perioadei de utilizare? Din nefericire, răspunsul e negativ.

Dacia Logan este a doua cea mai fiabilă berlină din studiul OCU

Autopista.es a publicat studiul de fiabilitate realizat de OCU. Pe primele locuri, din nou, se află mărcile japoneze, cum era de aşteptat. Şase din primele şapte cele mai fiabile automobile sunt de fabricaţie japoneză- Doar Subaru şi Suzuki nu se află în primele 20 de branduri auto, dintre "japoneze".

Surprinzătoare e clasarea pe locul 3 al clasamentului şi pe 2 în clasa berlină a Daciei Logan, singura "intrusă" între "japoneze". Cele mai slabe rezultate sunt ale mărcilor Jeep şi Land Rover, un lucru, din nou, surprinzător. De altfel, doar patru modele 4x4 au intrat în topul consumatorilor spanioli. Astfel, cele mai fiabile autoturisme "de teren" din Spania sunt Hyundai Santa Fe 2.2 D (din 2006), Nissan Qashqai (din 2007), Honda CR-V 2.2 D (din 2006) şi Toyota Rav-4 (2003-2006).

Vezi pe adevarul.es clasamentul complet al fiabilităţii, aşa cum îl văd spaniolii

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite