Românii din Madrid trimit 281 de milioane de euro pe an în ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi sumele trimise în ţările de origine de către imigranţi au scăzut cu 5,4% (sub media pe ţară), românii rămân cei care trimit cei mai mulţi bani acasă.

"Afacerea mergea bine. Acum merge prost. Înainte îmi dădeau 1.000 de euro de trimis şi acum îmi dau 800. Mai puţini clienţi. <<Criză, criză, criză>>, îmi spun mereu". Ceea ce descrie Liton, originar din Bangladesh, este şi concluzia la care a ajuns un studiu despre banii trimişi în ţările de origine de imigranţii din Madrid în 2009.

Citeşte şi:
Banii trimişi de “stranieri”, la jumătatea din valoarea de acum doi ani

Studiul, prezentat ieri de consiliera pe probleme de Imigraţie, Paloma Adrados, conchide că recesiunea a diminuat sumele de bani trimise de imigranţi cu 5,4%, de la 1,939 miliarde de euro în 2008 la 1,835 miliarde de euro în 2009, scrie El Pais.

Cu toate acestea, scăderea din regiune e chiar pozitivă, dacă o comparăm cu scăderea la nivel naţional, de 9,7%, ceea ce, per total, înseamnă o reducere cu 7,129 miliarde de euro a sumelor de bani trimise.

România, cu 281 de milioane de euro, urmată de Ecuador, cu 279 de milioane şi China, cu 140, sunt primele trei ţări destinatare a banilor pe care îi trimit imigranţii din Madrid, conform studiului elaborat de centrul de investigaţii Remesas.org, Eurostat şi 1.071 de interviuri realizate cu imigranţi peste 18 ani şi cu minim un an de rezidenţă în regiune.

Citeşte pe adevarul.es de ce Madridul e pe locul 1 în UE în clasamentul regiunilor din care imigranţii trimit cei mai mulţi bani în ţările de origine

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite