Spania: PIRUM se cheamă "partidul românilor" doar din raţiuni de marketing

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PIRUM (Partidul Iberic al Românilor) spune că se cheamă astfel doar din raţiuni de marketing politic, gruparea promovând, de fapt, identitatea europeană şi "înfrăţirea între popare şi culturi".

Partidul Iberic al Românilor (PIRUM) a apărut, pentru prima oară, în campania electorală a unor alegeri locale şi va prezenta candidaturi la primăriile din localităţile Agramunt (provincia Lleida, Catalonia), Cariñena (provincia Zaragoza, Aragon), Villamanrique de Tajo (provincia Madrid, Comunitatea Madrid) şi Cartaya (provincia Huelva, Andaluzia), scrie Europa Press.

Departe de a se prezenta ca o formaţiune politică dedicată apărării intereselor românilor din Spania, PIRUM se defineşte ca o forţă de centru, dedicată promovării "identităţii europene", pentru a reuşi să strâng legăturile între popoarele vechiului continent.

Citeşte pe adevarul.es de ce numele "partidul românilor" este doar o chestiune de marketing politic

Preşedintele partidului, Florin Bujor, a rezumat astfel obiectivul principal al PIRUM: "Dacă UE este concepută doar ca un spaţiu de liberă circulaţie, va dispărea. Marele nostru aport este unirea tuturor acestor diversităţi pentru a crea o comunitate comună".

Bujor a explicat că partidul său este unul postmodernist, care transcede axa stânga-dreapta şi în care se consideră că ideologiile sunt "relicve de muzeu", drept pentru care candidaţii locali au libertatea absolută de a-şi alcătui singuri programul, care trebuie doar să fie bazat pe două idei: Europa şi alternativele necesare pentru soluţionarea problemelor cotidiene ale municipiilor în care se prezintă la alegeri.

Află cine este Florin Bujor, preşedintele PIRUM

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite