Românii i-au învăţat pe spanioli să facă bani din culesul ciupercilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Culegătorii de bureţi sau râşcovi câştigă până la 80 de euro pe zi
Culegătorii de bureţi sau râşcovi câştigă până la 80 de euro pe zi

Un "job" de criză tot mai răspândit în Spania, în Castilla-La Mancha, a devenit, datorită "sezonierilor" români, culesul ciupercilor, care a devenit o afacere care poate aduce unui culegător până la 80 de euro pe zi.

Culesul ciupercilor, şi în special a râşcovilor (cunoscuţi şi ca bureţi de pădure sau roşiori), este o alternativă de venituri pentru a face faţă situaţiei actuale de criză economică, motiv pentru care sute de muncitori sezonieri colindă pe sute e hectare de păduri de pin din Castilla-La Mancha în căutarea acestor ciuperci, foarte apreciate în bucătăria spaniolă, scrie ADN.

Citeşte şi:
Româncă revenită din Spania: „Din căpşuni mi-am făcut casă"

Criza îi obligă pe spanioli să se întoarcă la agricultură

Începutul campaniei de cules a râşcovilor, care în acest an a început cu aproape o lună mai devreme în Castilla-La Mancha, datorită condiţiilor meteo foarte propice de la finalul verii şi începutul toamnei, a favorizat prezenţa calitativă şi cantitativă a acestui soi de ciuperci.

Acest fapt a făcut ca multe persoane să umble prin pădurile de munte în căutarea râşcovilor, fiind de remarcat numărul mare de cetăţeni români care se ocupă cu colectarea acestora, deşi din ce în ce mai mulţi spanioli se alătură şi ei acestui "job" de criză. Acest lucru face ca imaginea tipică a culegătorilor spanioli pasionaţi de ciuperci, care făceau asta ca pe un hobby, să dispară în faţa "tăvălugului" de culegători "profesionişti" români.

Citeşte pe adevarul.es ce taxe se plătesc în Spania pentru a putea culege ciuperci şi cum au reuşit românii să "ocolească" aceste taxe

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite