Mai mulţi români ce organizau lupte ilegale de cocoşi au fost arestaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

15 persoane, din primele informaţii fiind vorba de cetăţeni români, au fost arestate sâmbătă, după o descindere a Poliţiei Naţionale într-o clădire părăsită din Castellon, unde erau organizate lupte ilegale de cocoşi.

Agenţii Poliţiei Naţionale au descins sâmbătă în toiul unei lupte de cocoşi care avea loc într-o clădire părăsită de lângă cimitirul din Castellon. Când agenţii au intrat în incintă, erau circa 80 de persoane, dintre care zece minori, între care spectatori, proprietari de cocoşi şi pariori, toţi rezidenţi în provinciile Castellon, Valencia şi Tarragona, scrie Levante-EMV.

Cel puţin 15 persoane au fost arestate ca fiind responsabile de infracţiunea de maltratare a animalelor, conform legii protecţiei florei, faunei şi animalelor domestice, a informat Comisariatul Provincial din Castellon. În plus, poliţiştii au confiscat 72 de animale de luptă şi peste 6.000 de euro, bani din pariuri. La operaţiune au participat peste 30 de poliţişti.

Animalele trebuiau să se înfrunte într-un ring, în unele ocazii până la moarte. Creşterea cocoşilor de luptă cere o preparare minuţioasă cu obiectivul de a se obţine agresivitate maximă din partea animalelor. De aceea li se amputează crestele, le sunt ataşate lame la pinteni sau li se inserează pinteni din metal sau os, aparţinând animaleor moarte în luptă.

Citeşte cum îi făceau românii pe cocoşi să aibă mai multă energie şi agresivitate şi cum amenajaseră "ringul" de bătaie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite