Apartamentele din Aviles, Spania, interzise românilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietarii locuințelor din orașul asturian nu vor să-și închirieze casele imigranților, familiilor cu copii mici și proprietarilor de animale de companie. Un ziar local insinuează că românii sunt cei mai defavorizați.

Familiile cu copii mici, proprietarii animalelor de companie și imigranții au șanse mai mici ca să închirieze o casă în Aviles (Asturias), decât ceilalți locuitori ai orașului. Aproape 10% din proprietarii de locuințe le cer agențiilor imobiliare să le selecteze chiriașii ținând cont de aceste trei criterii, anunță "La Voz de Aviles".

Ei susțin că imigranții sunt rău-platnici, iar copiii și animalele de companie le pot distruge bunurile din locuință. Un angajat al unei agenții imobiliare a declarat că proprietarii refuză să închirieze casa unui anumit tip de străini.

"Sunt proprietari care-ți spun că, în general, nu vor străini, dar știm că ei se referă la un anumit tip de imigranți. Bineînțeles, acești proprietari nu vor refuza niciodată un cetățean străin care vine să câștige un salariu mare la platforma DuPont", a declarat gentul imobiliar.

"La Voz de Aviles" insinuează că românii sunt cei mai prejudiciați străini din Aviles. "Dacă ești român, ai copii de vârstă mică sau un câine, te poți întâlni cu probleme serioase atunci când vrei să închiriezi un apartament în Aviles", se scrie în articolul publicat de ziarul local.

Vezi pe adevarul.es câți români locuiesc în Aviles

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite